Equipaments

Lleida disposarà al maig d'un nou espai firal

Les firetes s'hi podran instal·lar la pròxima festa major i també estarà obert a acollir activitats lúdiques, culturals i socials a l'aire lliure

per Redacció, 29 de gener de 2019 a les 17:36 |
Els terrenys de l'antiga hípica | Paeria Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lleida disposarà al maig d'un nou espai firal gràcies a les obres d'adequació que s'han iniciat a l'antiga hípica. Els terrenys ja podran acollir la instal·lació de les firetes durant les Festes de Maig, donat que les obres tenen una durada prevista de tres mesos segons ha explicat l'alcalde Fèlix Larrosa.

També ha detallat que l'espai està configurat com a recinte firal i que forma part del projecte del projecte Fira 2 que promou la Paeria. Larrosa ha exposat que la finca que s'està adequant en una primera fase per albergar activitats efímeres, com ara circs, competicions, atraccions, entre altres, i que, alhora, quedarà obert a col·lectius que vulguin organitzar-hi activitats, aprofitant el condicionament dels serveis. L'espai, d'un 26.000 metres quadrats, serà gestionat per l'EMU i s'hi invertiran 500.000 euros.


La ubicació és un dels punts que ha destacat Larrosa, ja que es troba en una posició "estratègica" perquè "està a tocar dels barris nord de la ciutat, del Centre Històric i dels del marge esquerre". Per tant, "tindrà un accés fàcil", ha dit l'alcalde. Un altre aspecte que ha posat en valor és que la gestió anirà a càrrec de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), que és la propietària del terreny, que té una superfície total útil de 25.907 metres quadrats (entre vials, parcel·les i aparcament).

L'EMU mantindrà els contactes amb Fira de Lleida per a les activitats a desenvolupar i l'ocupació de l'espai anirà precedida pel concurs corresponent. En tot cas, Fèlix Larrosa ha remarcat que l'espai serà adequat i mantindrà l'arbrat i els serveis. D'aquesta manera, esdevindrà un espai "modern i avançat, obert a la ciutadania per fer-hi activitats".


En la visita d'obres, l'alcalde de Lleida ha subratllat també que, entre altres aspectes, que s'han tingut en compte en l'actuació hi ha el soterrament i la canalització del tram a cel obert de la sèquia de Torres, per garantir la seguretat del recinte, o la conservació de les masses vegetals de la parcel·la.

Adequació de la parcel·la de l'antiga Hípica


L'EMU ha iniciat les obres d'adequació de la parcel·la de l'antiga hípica, situada al camí de Grenyana, per tal que pugui acollir activitats i esdeveniments de tipus lúdic, cultural i social a l'aire lliure, en especial les atraccions de fira de les festes majors. L'actuació, que anirà a càrrec de l'empresa Romero Polo, compta amb un pressupost de 500.000 euros i un termini d'execució de tres mesos, de manera que podran estar llestes perquè s'hi instal·lin les firetes a les Festes de Maig.

 

Arxivat a:
Societat, fira, hípica, Lleida, espai
Participació