Continua tancat el Port de la Bonaigua per risc d'allaus

Protecció Civil rebaixa d'alerta a prealerta el pla Ventcat i manté activades les prealertes dels plans de neu i d'allaus

Els panells electrònics indiquen el tall del Port de la Bonaigua a Esterri d’Àneu
Els panells electrònics indiquen el tall del Port de la Bonaigua a Esterri d’Àneu | ACN
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:33h
La C-28, que travessa el Port de la Bonaigua, es troba tancada per risc d'allaus en un tram d'uns 15 quilòmetres en el seu pas per Alt Àneu, segons informa el Servei Català de Trànsit. També són necessàries les cadenes, aquest dimarts al matí, a la mateixa carretera C-28 del refugi d’Ares a la carretera de Sorpe.

Quan hi ha neu a la calçada, s'ha de conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles i portar cadenes. Trànsit també recomana tenir el dipòsit de benzina ple. 

Protecció Civil rebaixa l’alerta per vent

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dilluns a la tarda la fase d'alerta del pla Ventcat per la millora de les previsions meteorològiques. Tot i això, es manté activada la fase de prealerta perquè les ventades encara es poden mantenir fins aquest dimarts sobretot al Pirineu i al terç sud de Catalunya. 

D'altra banda, Protecció Civil manté en prealerta el pla Neucat, d'acord amb les previsions meteorològiques que indiquen que aquest dimarts les nevades poden seguir afectant sobretot les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Al vessant nord del Pirineu, al llarg de tot l'episodi s'acumularan més de 50 centímetres de neu per sobre dels 2.000 metres. 

Finalment, cal destacar que es manté també en prealerta el pla Allaucat pel perill d'allaus fort, de 4 sobre 5, a l'Aran i al nord del Pallars Sobirà durant tot el dia d'avui.


 TRÀNSIT: Consulta en aquest enllaç les incidències viàries derivades de la neu