Larrosa assegura que el projecte de Torre Salses només serà de mitjanes i grans superfícies

L'alcalde de Lleida remarca que el planejament urbanístic és "taxatiu" i que no admetrà cap intent de modificar-ho "sobre la marxa"

Larrosa amb els representants d'Eurofund Parc Lleida
Larrosa amb els representants d'Eurofund Parc Lleida | ACN
Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:08h
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha assegurat aquest dijous que el projecte comercial al sector SUR 42-Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà". Larrosa ha dit que la Paeria no coneix cap nou projecte al respecte per part de la promotora Eurofund Parc Lleida, però ha indicat que el planejament urbanístic és "taxatiu" en aquesta qüestió.

Així s'ha pronunciat arran de les crítiques d'alguns grups municipals després de conèixer el document amb què treballa la comercialitzadora del projecte. Segons aquest, el projecte “Go Shopping Lleida” aglutinarà "mitjanes superfícies comercials, oci i restauració, moda, llar i decoració", un plantejament que s'allunyaria del que recull l'expedient urbanístic per al desenvolupament del sector de Torre Salses.

En resposta a alguns grups de l'oposició, Larrosa ha manifestat que "no he enganyat a ningú" i que espera "que a mi ningú m'hagi enganyat, perquè ho té malament". La modificació urbanística del sector SUR 42 i el POUM aprovat inicialment deixen clar que el "Torre Salses està destinat a ser un parc de mitjanes i grans superfícies comercials", ha recordat l'alcalde. Per tant, "qualsevol intent de modificar sobre la marxa els usos previstos amb la urbanització del sector està condemnat al fracàs", ha afirmat Larrosa.

A més, el L'alcalde de Lleida ha reiterat que el model comercial de l'equip de govern "preveu que aquest sigui un espai per acollir aquest tipus de grans botigues, permetent així que altres sectors de la ciutat on han proliferat recuperin el seu caràcter eminentment residencial".

Des de formacions com ara PDECat o el Comú van criticar aquest dimecres que, segons es desprèn del projecte que ven l'empresa que està comercialitzant Torre Salses, "el que es planteja fer és un centre comercial amb el format clàssic amb botigues, restauració i amb un model que va a competir directament amb el comerç de proximitat" de la ciutat i que "res a veure amb els criteris amb què s'havia tramitat", segons va afirmar el president del grup del PDECat, Toni Postius.

Larrosa ha explicat que s'ha posat en contacte amb la secretària general de la Fecom i el president de Pimec per manifestar-los que el posicionament del govern municipal "no ha canviat" i que "es manté el model de parc de mitjanes i grans superfícies per a Torre Salses".