Postius reclama a Larrosa que clarifiqui si Torre Salses serà un parc comercial o un parc de mitjanes

Assegura que "o bé la comercialitzadora de la zona comercial ha enganyat l'alcalde, o l'alcalde ha enganyat la ciutadania" perquè el projecte 'Go Shopping Lleida' no s'ajusta a l'expedient aprovat

Toni Postius, líder del PDECat a la Paeria
Toni Postius, líder del PDECat a la Paeria | Arxiu
Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:32h
El president del grup municipal del PDECat a la Paeria, Toni Postius, ha anunciat la presentació d'una bateria de preguntes a l'equip de govern de la Paeria perquè clarifiqui si l'àrea comercial de Torre Salses serà, com consta a l'expedient tramitat i aprovat per l'Ajuntament, un parc de mitjanes superfícies, o bé un parc comercial amb botigues, com es desprendria del document amb què treballa la comercialitzadora de Torre Salses.

Segons aquest document, el projecte "Go Shopping Lleida" aglutinarà "mitjanes superfícies comercials, oci i restauració, moda, llar i decoració", un plantejament que s'allunya d'allò que recull l'expedient de Torre Salses i d'allò que s'ha explicat a les associacions de comerciants i entitats empresarials.

Toni Postius subratlla que "l'equip de govern sempre ha venut Torre Salses com una zona on s'implantaria un parc de mitjanes que no faria una competència directa al teixit comercial dels barris o als dos pols principals que representen l'Eix Comercial i la Zona Alta".

En canvi, assenyala que "avui hem pogut conèixer que l'empresa que està comercialitzant Torre Salses ara el que planteja fer és un centre comercial amb el format clàssic que ja plantejava Carrefour amb botigues, restauració i amb un model que va a competir directament amb el nostre comerç de proximitat".

Conisdera alarmant que aquest model proposat per la comercialitzadora de Torre Salses "no té res a veure amb els criteris amb què s'havia tramitat". Arran de les informacions aparegudes avui, el grup municipal "ha entrat una bateria de preguntes a l'equip de govern demanant si tenien coneixement d'aquest document de comercialització que preveu un centre comercial". "Si es confirma aquest extrem, demanem que s'informi a totes les associacions de comerciants i patronals de la ciutat perquè això no és el que s'havia explicat". "Una de dos: o l'alcalde ha enganyat a la ciutat o l'empresa promotora de Torre Salses ha enganyat a l'alcalde", ha sentenciat.