Tallat el Port de la Bonaigua a l'espera de més nevades aquest dimecres

Al Pallars Sobirà s'ha suspès el transport escolar a la zona nord i les precipitacions aniran a més aquest dimecres

Imatge de la nevada a la carretera C-13, al seu pas per Sort, aquest matí
Imatge de la nevada a la carretera C-13, al seu pas per Sort, aquest matí | ACN
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:26h
Les previsions s'han complert i des de fa unes hores neva amb persistència al Pirineu. La nevada més important des de l'inici de l'any ja està provocant problemes a les carreteres principals de la serralada com la N-260, la C-13 i la C-28. Al Pallars Sobirà, a més, s'ha suspès el transport escolar a la zona nord, segons han indicat fonts del Consell Comarcal.

Segons el Servei Català de Trànsit, la C-28 al Port de la Bonaigua està tallada al trànsit des de les 8:25h del matí per perill d'allaus. A més, al Pallars és obligatori utilitzar cadenes a la N-260 al Port del Cantó, a la C-13 entre Sort i Esterri d'Àneu, a la C-147 entre Esterri d’Àneu i Alós d’Isil, a la C-28 a Esterri d’Àneu, a l'L-504 entre Llavorsí i Tavascan, a l'L-510 entre la cruïlla de la L-504 i Àreu, a la C-1311 entre Pont de Montanyana i Fígols, i a la L-511 a Abella de la Conca.
 
La nevada deixarà gruixos molt importants a la cara nord del Pallars Sobirà i notables a la cara sud. A més, podrà arribar de manera més testimonial al Prepirineu i punts de la Catalunya interior. De fet, la neu ha arribat a punts del Pallars Jussà on no és tant habitual que hi nevi, com Tremp. El pla Neucat, recordem, està en estat d'alerta per fortes nevades al Pirineu i al Prepirineu
 

La nevada també ha arribat a la capital del Pallars Jussà. Foto: Jordi Ubach


El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activat un avís per risc de neu per l'acumulació de 20 centímetres per sobre dels 700 metres. El nivell de risc és molt alt a la Val d'Aran, alt als Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès i moderat en altres comarques com la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Berguedà, Solsonès, l'Anoia, la Segarra, l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.

A l'extrem nord del Pirineu nevarà a totes les cotes, i a la resta del territori la cota de neu se situarà al voltant dels 600 metres, i puntualment per sota. A mesura que avanci la jornada anirà guanyant terreny el vent –el Servei Meteorològic també ha emès un avís de risc-.


 TRÀNSIT: Consulta aquí totes les incidències viàries per la nevada