Una norantena d'aturats troben feina a través de programes gestionats per l'Ajuntament de Tàrrega

Els beneficiaris són de perfils diversos tant en edat com en nivell d'estudis

Un dels treballadors beneficiats pels programes de Tàrrega
Un dels treballadors beneficiats pels programes de Tàrrega | Aj Tàrrega
Redacció
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:02h
Un total de 92 persones en situació d'atur han aconseguit contractes de feina durant el 2018 a través de diversos programes de formació, orientació i inserció gestionats des de l'Ajuntament de Tàrrega. Es tracta d'iniciatives que afavoreixen la incorporació al món laboral així com l'adquisició d'experiència per a consolidar la inserció al mercat del treball.

Els beneficiaris són de perfils diversos tant en edat com en nivell d'estudis. El consistori ha desenvolupat bona part d'aquests programes mitjançant el Centre de Formació la Solana, que ha ajudat 64 persones a gaudir d'un contracte de feina. La capital de l'Urgell destina un 19% del pressupost municipal al foment de l'ocupació i el benestar social.

En concret, el projecte 30 Plus ha proporcionat 20 contractes a persones majors de 30 anys mentre que el Fem Ocupació per a Joves ha proporcionat 24 contractes a persones d'entre 16 i 29 anys. Ambdós programes, que suposen una taxa d'inserció del 100%, tenen l'objectiu de formar els participants i posar-los en contacte amb empreses del territori que necessiten personal.

Paral·lelament, la Solana va organitzar un Certificat de Professionalitat d'Operacions Auxiliars de Comerç, dins del programa FOAP, on 7 joves van aconseguir inserir-se en el sector del comerç (la taxa d'inserció representa el 63,9% dels alumnes que van superar el curs).

D'altra banda, el Centre de Formació la Solana també ha gestionat altres programes que subvencionen la contractació de personal en diverses àrees de l'Ajuntament: Garantia Juvenil (amb 4 contractes laborals a joves menors de 29 anys) i Enfeina't (amb 3 contractes a persones en situació de desocupació de llarga durada). A més, unes altres 6 persones s'han incorporat també al món laboral gràcies a la intermediació de la Solana fora dels programes citats.

Els sectors on s'ha efectuat la major part de la contractació han estat l'hostaleria, l'alimentació, la metal·lúrgia, el comerç, el transport, l'educació, la construcció, l'oci, la manufactura industrial i l'agricultura. El finançament d'aquests programes prové de l'Ajuntament de Tàrrega, el Servei d'Ocupació de Catalunya, la Generalitat i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). D'altres programes, com el del Sistema de Garantia Juvenil, compten també amb finançament del Fons Social Europeu.