Joan Reñé continuarà cobrant com a diputat provincial

L'expresident de la Diputació de Lleida assegura que molta gent li havia demanat que continués al càrrec | L'executiva nacional agafa les regnes del partit a la vegueria

Redacció
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:59h
Joan Reñé
Joan Reñé | ACN
Joan Reñé ha presentat aquesta tarda la seva renúncia a la presidència del PDECat a Lleida durant la reunió de l'executiva territorial del partit i que també ha comptat amb la participació del secretari d'organització del PDECat, Ferran Bel. El fins ara president ha dit que ha pres aquesta decisió per "responsabilitat" i per "la voluntat que el projecte del partit segueixi tenint la mateixa vigència i viabilitat" davant la proximitat de les eleccions municipals.

Però també ha afirmat que ho ha fet perquè no vol ser "excusa de ningú" perquè "cadascú faci el que cregui que ha de fer lliurement, honestament i responsablement" i que això no vagi lligat "al fet que jo sigui o no president del partit a la vegueria". Reñé seguirà com a diputat provincial després que el passat mes d'octubre abandonés la presidència de la institució. 

Reñé ha assegurat que "centenars d'alcaldes, regidors i associats" li han demanat que continuï al partit i continuï ostentant la presidència" però també ha reconegut l'existència "d'un grup de persones que, de forma subjectiva, han posat en qüestió" la seva continuïtat al capdavant del PDECat a Lleida, així com a l'executiva del partit a la vegueria. "Respecto les opinions de tothom però penso que forma part més d'un amotinament que no sé entendre" tenint en compte que "el partit té uns estatuts que són vigents" i que "cal respectar". "Totes les qüestions que es tenen que discernir i resoldre s'han de fer en base als òrgans del partit i en base als principis i postulats de la mateixa direcció nacional que els estatuts fan possible", ha defensat.

Ferran Bel ha explicat que, davant la proximitat de les municipals, serà la direcció nacional de la formació qui assumeixi la vacant en la presidència del partit a Lleida que deixa Reñé, al menys, fins passades les eleccions del maig. "Al mes de juny farem eleccions perquè tots els associats del territori puguin escollir la persona que assumirà la presidència del partit a la vegueria de Lleida", ha detallat Bel.

De totes maneres, l'executiva a la vegueria de Lleida continuarà estan integrada que per les mateixes persones escollides fa dos anys pels associats, inclòs Joan Reñé. "Per respecte a ells, l'executiva segueix d'una forma democràtica fins que siguin els associats els que decideixin si aquesta es canvia o no, en unes properes eleccions", ha manifestat Reñé. En aquest sentit, ha dit que, tot i deixar la presidència, "seguiré participant i treballant per fer possible que el projecte del partit tingui viabilitat, vigència i èxit en les pròximes municipals". "El projecte del PDECat és el projecte del partit en el qual crec i en el qual he cregut des de fa molts anys, abans com a Convergència", ha sentenciat Joan Reñé.

Per la seva banda, el secretari d'organització, Ferran Bel, ha volgut agrair "la feina i comprensió" de tots els associats a la vegueria de Lleida "per resoldre una situació com la que tenim i davant la proximitat de les municipals en què tenim centrada l'atenció".