La Crida presenta les caps de llista 2019 amb Rosa Peñafiel i Rubén Cobo al capdavant

Eva Lega i Elvira Siurana, germana de l'exalcalde, aniran al tercer i quart lloc

Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:50h
Imatge dels primers candidats de la Crida
Imatge dels primers candidats de la Crida | Crida per Lleida
Amb el lema "Som realistes", la Crida per Lleida-CUP ha presentat les caps de llista a les properes eleccions municipals del mes de maig. Ho ha fet en un acte obert al Beat Cafè Soul, amb vermut i música, compartit amb militants, simpatitzants, amigues i amics.

La llista l'encapçala Rosa Peñafiel i Catano, militant antifeixista, portaveu de la “Plataforma Lleida lliure de franquisme” i membre de l’associació feminista Dones Lleida. A l'acte de presentació, Peñafiel ha remarcat la necessitat de canvi a Lleida des del carrer, "cal recuperar dignitats, amb el fil de l'entusiasme com a capacitat transformadora, i determinades a no renuniar a la utopia", afegint que "mai ens podran derrotar perquè mai ens rendirem".

El número 2 és Rubèn Cobo i Ariño, amb llarga trajectòria com a militant independentista i d'esquerres. Membre de la CUP Lleida des de l’any 2005, va ocupar el número 4 a la llista de la Crida per Lleida el 2015. Cobo ha remarcat en el seu discurs que "la realitat és molt violenta amb els drets dels treballadors, contra els drets de les minories, contra les llibertats del nostre poble i per això ens presentem, per canviar-ho".

Eva Lega i Vidal ocuparà el número 3 de llista, membre de la Crida des de 2015 i de la CUP des de 2005, ha destacat que"la Lleida Rebel ha sumat veus, i ara toca tombar la cadira 14 de la Paeria, la 15 i 16... emplenat-les de carrer i classes populars", davant "la realiat que suposen aquestes eleccions; un embat més a l'estat i el pas endavant cap a la independència i la construcció de la República".

Elvira Siurana i Zaragoza, ocuparà el numero 4 de la llista, lleidatana que ha retornat a la ciutat després d'anys viscuts a Madrid, va ser fundadora del Partit Feminista de Catalunya el 1979, i dirigent fins el 2010. En la seva intervenció ha afirmat que creu que "Catalunya mereix la independència i l'autogestió popular, sento que tinc un deute amb la ciutat de Lleida, per això sóc aquí".

L'acte ha estat presentat pel regidor de la formació Pau Juvillà, que ha presentat els 10 primers noms de la llista, destacant la vàlua de cadascuna de les persones que la formen; a Elvira Sirana la seguirà Guerau Marqués, Mariona Lladonosa, Rubèn Gavilà, Jordi Suils, Meritxell Mir i Txus Nogués.