Escamarlans a la planxa amb guarniment de conyac

La recepta de la blocaire gastronòmica Dolors Mateu

Escamarlans a la planxa
Escamarlans a la planxa | Dolors Mateu
Dolors Mateu
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:50h
Senzillesa no està renyit amb exquisidesa i amb un bon producte millor si hi ha una elaboració simple per potenciar més i millor el producte en qüestió.

Ingredients per a 2 persones:

8 escamarlans de bona mida

2 alls

julivert

3 c / s de conyac

sal

pebre negre

Oli d'oliva verge extra


Piqueu els alls, el julivert, poseu-los en un bol i afegiu el conyac, un pessic de sal i pebre negre al vostre gust.

En una planxa que estigui ben calenta poseu els escamarlans d'esquena, tireu unes cullerades del preparat anterior a  la part del cos, cuineu durant 2 minuts.

 
Doneu-los  la volta i cuineu dos minuts més.

Retireu  del foc  i els poseu  en un plat de servir, poseu una mica més de guarniment i salpebreu al gust.

 

NOTA: El temps de cocció depèn de la mida dels escamarlans, si són petites doncs un minut per cada costat.

** Sempre és millor pecar per defecte que per excés de cocció, massa cuites no sant bones.

* Se sap que estan cuites quan la part de la cua, de les potes, passa de ser transparent a blanca.

** c / s = cullera de les soperes

 Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten. 

Blog de cuina de la dolorss