ERC demana un ple extraordinari per debatre les suposades irregularitats econòmiques a la Paeria

Els republicans proposen "forçar" un debat monogràfic sobre el que recull l'informe de la Sindicatura de Comptes

Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:39h
Carles Vega, líder d'ERC a la Paeria
Carles Vega, líder d'ERC a la Paeria | Arxiu
El grup municipal d’ERC-Avancem reclama que es faci un ple extraordinari a l’Ajuntament de Lleida per debatre sobre l’informe de la Sindicatura de Comptes, que fiscalitza la despesa i la contractació de la corporació en l'exercici 2015. El president del grup, Carles Vega, ha qualificat de fets "greus" les presumptes irregularitats que recull l'informe i ha dit que posen "en entredit" la gestió econòmica i financera de la Paeria.

A més Vega ha afegit que cal " més temps" per analitzar el document i "un debat en profunditat" perquè la ciutadania conegui la salut financera de la Peria i com es gestionen els diners. El grup republicà assegura que "ja hi ha" altres grups que han mostrat la seva disposició a que se celebri un ple extraordinari.

Vega ha explicat que "les praxis opaques en contractació i concessió d’obres i serveis del govern del PSC no es poden tractar en una comissió extraordinària d’economia" convocada amb "poques hores d’antel·lació "ni es poden "diluir" en un ple ordinari.

El republicà ha recordat que el grup d’Esquerra ja havia advertit de presumptes irregularitats com contractacions poc transparents, l’atorgament de subvencions encobertes mitjançant el pagament de lloguers i despeses, o el pagament de factures i despeses ordinàries com el subministrament de llum i gas mitjançant el reconeixement de crèdit.

A la comissió d’economia d’aquest divendres, ERC-Avancem ha proposat que sigui la Comissió de gestió dels recursos qui elevi la petició d’un ple extraordinari a Alcaldia però el govern municipal no ho ha acceptat. Vega ha lamentat la negativa dels socialistes i ha opinat que donada la "seriositat" dels fets "hauria d’haver estat el propi alcalde qui hagués convocat el ple extraordinari.”

En aquest sentit, el grup republicà buscarà l’acord amb altres grups municipals per forçar la convocatòria d’una sessió extraordinària del ple i asseguren que alguns dels grups ja hi han mostrat la seva disposició.