Els hospitals neguen col·lapse a urgències per l'epidèmia de grip

Els diferents centres afronten l'increment de la demanda obrint nous llits i activant més professionals

L'entrada d'Urgències de l'Arnau de Vilanova
L'entrada d'Urgències de l'Arnau de Vilanova | ACN
Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:22h
Després de constatar que la grip ja es troba en fase epidèmica a Catalunya, els diferents hospitals públics catalans han registrat un augment considerable de les visites a urgències. Tot i això, neguen el col·lapse perquè en tots els casos asseguren poder atendre els malalts que s'hi desplacen, tot i no poder garantir l'estona d'espera. A més, des dels hospitals s'han posat en marxa mesures per solucionar el pic de demanda, com ara obrir nous llits o activar més professionals mèdics. És el cas de l'Hospital Vall d'Hebron que, d'acord amb el Departament de Salut, ha posat a l'abast de la ciutadania 32 llits més a l'Hospital de l'Esperança, i espera poder-ne obrir 16 més els propers dies.

En aquest cas també s'ha habilitat una planta més, la setena, per si hi ha més pacients que requereixen ingrés. Alhora, aquest cap de setmana s'activarà més personal sanitari de guàrdia.


Fonts de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova han explicat que dilluns el centre va registrar un "augment significatiu" de pacients en comparació amb les setmanes anteriors degut a l'augment de l'activitat gripal. Així mateix, assenyalen que al llarg de la setmana, aquesta afluència s'ha mantingut constant, amb un "discret augment progressiu". Des de l'Hospital, ressalten "l'atenció primordial", com ja és habitual, als malalts crònics.