Set homes i dues dones jutjaran l'acusat pel doble crim d'Aspa

La vista començarà dilluns a l'Audiència de Lleida i s'allargarà, com a mínim, fins dimecres

Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:33h
Imatge dels jutjats de Lleida
Imatge dels jutjats de Lleida | ACN
Set homes i dues dones han estat escollits aquest divendres per jutjar l'acusat pel doble crim d'Aspa (Segrià). Dos homes més s'han escollit com a suplents. Justament dos anys després dels fets, dilluns comença a l'Audiència de Lleida aquest judici que està previst que s'allargui, com a mínim, fins dimecres.

La fiscalia demana 48 anys i quatre mesos de presó per Ismael Rodríguez, el caçador acusat d'haver matat dos agents rurals, Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, el 21 de gener del 2017 quan feien un control rutinari de caça. Tant el ministeri públic com les acusacions consideren el crim assassinat i demanen fins a 51 anys de presó mentre que la defensa el qualifica d'homicidi, la qual cosa podria rebaixar la pena a la meitat.

Segons la fiscalia, l'assassí confés, veí de Vacarisses (Vallès Occidental) i de llavors 28 anys va disparar dos trets a cadascú amb una escopeta, sense llicència, amb la voluntat d'acabar amb la seva vida. Demana que es condemni l'acusat pels delictes d'assassinat, atemptat contra l'autoritat i tinença il·lícita d'armes. Rodríguez els va disparar amb una escopeta que no era seva. És per això que dilluns també s'asseurà al banc dels acusats el propietari de l'arma, Miguel Àngel F. S., acusat de cooperador necessari.

Està previst que dilluns 21 de gener declarin els acusats i sis Mossos d'Esquadra encarregats de la investigació. Per dimarts hi ha programades les declaracions de cinc Mossos més, deu testimonis, entre ells alguns caçadors que eren a la zona el dia dels fets, així com els pèrits forenses. Dimecres està prevista la declaració d'altres pèrits, com ara els de balística, i les conclusions i informes de les parts. Dijous es lliurarà l'objecte del veredicte al jurat que haurà de valorar els fets exposats, sense límit de temps. Un cop fet públic el veredicte serà l'Audiència de Lleida qui estableixi la condemna exacta.