Podem i Catalunya en Comú se sumen a la llista del Comú de Lleida per a la Paeria

La candidatura per a les properes municipals es ratificarà el proper 27 de gener i adoptarà el nom del Comú de Lleida

Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:51h
Imatge d'un ple de la Paeria
Imatge d'un ple de la Paeria | Arxiu
Podem i Catalunya en Comú se sumen a la llista del Comú de Lleida per presentar una candidatura conjunta a les eleccions municipals del mes de maig a Lleida. La coalició es ratificarà el proper 27 de gener i segons els membres del Comú de Lleida, la ciutat els "necessita forts" després de 40 anys d'un govern del PSC "manifestament desgastat i suportat "per un quadripartit "de la vergonya". En l'acord a què han arribat les tres forces polítiques han explicat que la "voluntat de suma" pretén "superar" la lògica de les coalicions electorals i les quotes de partit per generar "espais mixtos de treball". El nom de la candidatura conjunta seguirà sent el Comú de Lleida.

La candidatura es presentarà com a partit a les eleccions municipals, sota el paraigües de la coalició o entitat supramunicipal de Podem i Catalunya en Comú per facilitar la representació en d'altres organismes . No obstant, el Comú de Lleida adoptarà el procediment d’aval ciutadà, propi de les agrupacions d’electors, demanant almenys 1.500 avals per poder inscriure la candidatura.

Entre els acords de candidatura, que es ratificaran en una assemblea el diumenge 27 de gener, es plantegen que el funcionament es regirà pel marc organitzatiu, la guia de participació i el model de primàries ja aprovades en diverses assembles del Comú. Pel que fa als membres de la llista, segons l'acord, hauran de ser escollides mitjançant un procés de primàries aprovat per l'assemblea.

Quant a l'organització de la candidatura plantegen un treball "unitari i fratern" a l'entorn de l'assemblea i garanties de participació ciutadana en la presa de decisions, diversitat en l'elecció dels representants i també un exercici d'autonomia de l'assemblea del Comú de Lleida que afecti la política municipal.