ERC endega una campanya de suport a Miquel Serra

La Federació de Lleida denuncia la injustícia que estan patint els alcaldes i convida a acompanyar a tothom qui vulgui a l'alcalde d'Alcarràs que està citat a declarar el proper dimecres als Jutjats de Lleida

Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 0:51h
Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs
Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs | Arxiu
La Federació d'ERC de Lleida endega una campanya de suport a l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, i convida a tothom que s'hi vulgui sumar a acompanyar-lo als jutjats dimecres vinent, dia en que està citat a declarar el per un presumpte delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Així ho ha anunciat el mateix Miquel Serra durant la celebració del "Mandongo".

Serra ha afirmat que està convençut de no haver comès cap delicte i considera que la persecució que estan patint que tan ell com la resta d'alcaldes citats a declarar és només una forma més de repressió de l'estat per tal d'intentar aturar l'independentisme. "L'únic que aconsegueixen amb aquestes citacions, al igual que amb les detencions d'ahir, és justificar encara més la causa contra l'independentisme que fa més d'un any i mig que presenciem"
 
En aquest sentit, el republicà assegura que tal com ha succeït a altres alcaldes citats per la mateixa causa, "el més sensat que pot passar és que s'arxivin les causes obertes contra tots els alcaldes i alcaldesses i que l'estat deixi de polititzar la justícia i usi la política per donar una sortida justa i democràtica a la causa independentista".
 
Montse Fornells, diputada al Parlament, assegura que és una vergonya la situació que estan vivint els alcaldes i alcaldesses catalanes. "Ahir, amb la detenció dels alcaldes de Celrà, Verges i de membres dels CDR, vàrem patir una nova envestida de l'Estat Espanyol, que l'únic que ve a demostrar de nou són les deficiències democràtiques d'un estat opressor. Tot i així, davant de la repressió de l'Estat, els alcaldes d'ERC ens mantindrem ferms, dignes, forts i units".