L'aeroport d'Alguaire creix el 2018 un 49% en passatgers i usuaris

Es consolida com a aeroport industrial i de formació, segons la Generalitat | Augmenta un 143% el nombre d'operacions

La terminal de l'aeroport de Lleida envoltada per la boira
La terminal de l'aeroport de Lleida envoltada per la boira | Arxiu
Redacció
17 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:41h
L'arribada de noves empreses a l'aeroport de Lleida-Alguaire s'ha traduït en un increment de clients i d'operacions que ha permès consolidar-lo com a aeroport industrial i de formació, segons el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. El nombre de passatgers i usuaris de l'aeroport lleidatà l'any 2018 ha estat de 45.532, la qual cosa suposa un increment del 49% respecte els 30.406 de l'any anterior. Pel que fa al nombre d'operacions, el 2018 s'han registrat un total de 6.063, que suposen un increment del 143% respecte a les 2.494 operacions registrades l'exercici 2017.

Per Gavín, "orientar estratègicament l'aeroport d'Alguaire cap a l'activitat industrial i de serveis està sent un èxit i ens ofereix un recorregut de creixement molt important". En aquest sentit, ha afegit que Catalunya necessita un aeroport industrial per desenvolupar un sector en creixement, i ha assegurat que "aquesta és una aposta per Lleida, perquè aquesta ciutat ha estat tradicionalment mancada d'activitat industrial". Gavín ha defensat que "ens cal diversificar i internacionalitzar l’activitat econòmica del territori i enfortir l'activitat industrial, i l'aeroport d'Alguaire és una aposta en aquest sentit".

Des d'Infraestructures destaquen que en l'àmbit de la formació, l'escola lituana BAA Training, té la base operativa a Alguaire des de l'octubre de 2018. Aquesta escola compta ja, aquest hivern, amb 17 avions basats a les instal·lacions lleidatanes, i dona servei de manera permanent a una quarantena d'alumnes.

També en l'àmbit formatiu, el 2018 s'ha signat l'acord entre el Centre Universitari de Pilots de l'Estat, CESDA i Vueling, per establir a Lleida-Alguaire la base de pràctiques dels futurs pilots de l'aerolínia que s'estan formant al centre de la Universitat Rovira i Virgili.

En l'àmbit d’empreses de la indústria aeronàutica, l'empresa Servitec, amb la col·laboració d'Aeronpark, està reciclant una aeronau A330 de la companyia portuguesa TAP.

I en el sector del manteniment, la infraestructura lleidatana ha rebut aquest 2018 l'empresa Futurhangars, que està realitzant les tasques de manteniment de la flota de naus de BAA Training; així com l'empresa de transport urgent, Flightline, amb qui ha signat un acord per establir la seva base de manteniment i formació a l'aeroport.