Malestar d'Agricultura amb les Borges per no haver convidat la consellera a la inauguració de la Fira de l'Oli

Teresa Jordà no formarà part ni de l'obertura ni de la clausura del certamen | Des del departament s'assegura que la decisió lògica era que la consellera obrís la fira després de l'absència anunciada de Torra i Artadi

16 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:46h
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura | Arxiu
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, no inaugurarà la nova edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques. Des de l'organització del certamen no s'ha convidat la titular del departament a l'obertura de la fira, una decisió que no ha agradat gens ni a Jordà ni al seu equip. Fonts de la conselleria han apuntat a NacióDigital que l'opció més lògica que hi havia per inaugurar la fira era la de la Jordà després de confirmar-se que ni el president de la Generalitat, Quim Torra, ni la consellera de Presidència, Elsa Artadi, no poden assistir a l'obertura del certamen per motius d'agenda.

Des d'Agricultura s'assegura que la consellera sí que ha estat convidada a un dinar organitzat per la fira, però es lamenta que l'Ajuntament de les Borges Blanques s'hagi saltat el pas de convidar Jordà a la inauguració i hagi decidit que sigui la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, qui sigui la responsable d'estrenar la nova edició de la Fira de l'Oli. La consellera del ram tampoc serà l'encarregada de tancar la fira, que anirà a càrrec de la popular monja Lucia Caram.

Fonts del consistori de les Borges asseguren que mai no s'havia plantejat la presència de Jordà a la inauguració, i que la consellera ha excusat aquest dimecres la seva absència en una conversa telefònica amb l'alcalde de la ciutat, Enric Mir.

El veto a Jordà és llegit com una negativa per part del consistori de la capital de les Garrigues a donar visibilitat a un polític d'ERC, i s'emmarca en les tensions entre el PDECat i els republicans que fa mesos que duren.