Recerca

La UdL potenciarà la recerca i la formació sobre regadius

En col·laboració amb l'Associació Catalana de Comunitats de Regants

per Redacció, 15 de gener de 2019 a les 09:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat de Lleida (UdL) i l'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) col·laboraran en temes de formació, recerca i difusió de coneixements en virtut d'un conveni que han signat aquest dilluns el rector Roberto Fernández i el president dels regants, Amadeu Ros.

L'acord, amb una vigència de quatre anys, preveu "promoure estudis que contribueixin a obtenir una informació d'origen i amb base científica per millorar el regadiu, contribuint també a la major comprensió de la seva importància davant de la societat, en la seva contribució a la producció d'aliments, a la generació de riquesa i a la conservació del medi". És la primera vegada que UdL i ACATCOR col·laboren oficialment.


Ros, que també és president de la Comunitat de Regants del Canal d'Urgell, ha destacat dos grans necessitats per part dels regants a curt i mig termini: la modernització de les infraestructures i el relleu de personal. "Només al Canal d'Urgell cal buscar relleu a una desena de persones en els propers anys i volem que siguin treballadors formats en àmbits com l'enginyeria agrònoma i el dret administratiu, a poder ser de la Universitat de Lleida", ha destacat. Precisament, el dret és un dels camps que també volen potenciar quant a recerca, sobre tot pel que fa a temes com ara l'aplicació de la legislació de contractes del sector públic o l'elaboració de reglaments de funcionament intern.

La degana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL, Maira José Puyalto, ha explicat que els Treballs de Final de Grau (TFG) poden ser una bona via per donar resposta a aquestes demandes d'anàlisi acadèmica dels regants, al mateix temps que l'alumnat pren contacte amb les necessitats reals del territori.


"Es poden impulsar TFGs tant des de la nostra Facultat com des d'altres centres de la UdL'', ha explicat la degana. En aquest sentit, el rector ha subratllat que ''la UdL té una gran vocació agroalimentària, el que abasta tant l'agronomia com les ciències socials, les ciències jurídiques o fins i tot la nutrició".
 

 

Participació