Eleccions municipals 2019

Fèlix Larrosa confia en guanyar les eleccions per garantir «el canvi que necessita Lleida»

El PSC es fixa com a objectiu millorar els resultats del 2015 a la demarcació i "tenir vocació de partit majoritari al territori"

per Redacció, 11 de gener de 2019 a les 17:26 |
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, confia revalidar el mandat al capdavant de la Paeria després de les municipals del 2019 per "seguir liderant el canvi que necessita Lleida" amb un "projecte progressista, ambiciós i valent que reforçarà la capitalitat de Lleida".

Larrosa ha defugit parlar de possibles pactes postelectorals però ha dit que no acceptarà cap acord que suposi "retrocedir" en qüestions socials i en els drets i llibertats de les persones. En el que resta de legislatura, espera poder portar a aprovació definitiva el nou POUM i tancar un acord amb l'Estat per tirar endavant el Pla de l'Estació. Al conjunt de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, a banda de mantenir l'alcaldia de la capital del Segrià, el PSC aspira a millorar resultats a les institucions locals en relació amb el 2015 i "tenir vocació de partit majoritari al territori".


Durant el tradicional esmorzar d'Any Nou amb els mitjans de comunicació, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que el PSC treballa per confeccionar una llista "potent, transversal i forta" i que representarà "la centralitat política de la ciutat", amb la qual la formació aspira seguir governant la Paeria. Larrosa vol seguir liderant la l'Ajuntament de Lleida i, per això, "presentarem un projecte de ciutat ambiciós i que reforçarà la capitalitat de Lleida", ha assenyalat.

L'alcalde de Lleida preveu una alta participació en les pròximes municipals i que es mantingui la "fragmentació" actual de la Paeria, amb la presència de diverses forces polítiques. Fèlix Larrosa s'ha mostrat partidari "que governi qui tingui els suports necessaris per governar", sense necessitat que ho faci la força més votada. En aquest sentit, aspira a sumar una majoria sòlida per formar un govern sòlid i, en cas d'haver de seguir com en l'actualitat governant en minoria, ha dit que "se seguirà pactant amb tots els grups com passa ara".

L'alcalde i primer secretari de l'agrupació local del PSC de Lleida no s'ha volgut mullar sobre possibles pactes postelectorals després de els municipals, i en cas de ser la força més votada, ha dit que presentaran a la resta de partits el programa i les propostes del PSC perquè puguin sumar-se a aquesta "vocació de govern". "No hi haurà ni una sola línia de retrocedir en cap aspecte", ha sentenciat.

D'altra banda, Larrosa ha negat rotundament l'existència d'un acord de govern amb Ciutadans en l'actual mandat i ha parlat d'acords "puntuals" amb aquesta formació, de la mateixa manera que el PSC ha pogut arribar amb altres grups aquesta legislatura. L'alcalde de Lleida ha carregat contra el president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, i ha dit que va ser "el primer que va anar a buscar cs per assumir l'alcaldia i arribar a una aliança anti-natura de tots els grups polítics per fer fora a Àngel Ros".


POUM, Pla de l'Estació i serveis alta velocitat d'operadors privats

En el que resta de l'actual mandat municipal, Larrosa ha dit que confia poder portar a aprovació el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), a l'espera de comptar els pertinents informes tècnics de la Generalitat que ho possibilitin. Tot i això, ha expressat que no sotmetrà el POUM a consideració del Ple "si estem en període electoral". "És un bon pla i un dels millors que es podien presentar", ha dit l'alcalde de Lleida.

Un altre objectiu que té Larrosa és poder presentar al projecte del Pla de l'Estació, que preveu generar l'aprofitament de 130.000 metres quadrats de sòl amb diferents usos. Per això, abans confia poder tancar un acord amb l'Estat, propietari majoritari dels terrenys. Així mateix, ha recordat que la Paeria ha demanat a l'Estat la desafectació dels terrenys ferroviaris a l'entorn de l'estació per tal que la Generalitat pugui construir la nova estació d'autobusos de Lleida.

 

Participació