La Paeria amplia els allotjaments d'urgència per a les persones sense llar per les baixes temperatures

Fins a 107 persones han dormit aquesta nit a l'alberg municipal, la Panera i l'Espai Zero, per fer front als tres graus sota zero

Un sense sostre dormint en un banc
Un sense sostre dormint en un banc | Adrià Costa
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:59h
L'Ajuntament de Lleida ha ampliat els allotjaments d'urgència per a persones sense sostre davant les baixes temperatures que s'han començat a registrar aquests dies a la ciutat i les previsions de més davallades fins a finals d'aquesta setmana.

La nit d'aquest dimecres, en què s'ha arribat als tres graus negatius, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins a 107 persones han dormit en els tres espais que la Paeria ha habilitat enguany. A l'alberg Jericó han dormit 94 persones, a l'Espai Zero, 4 i a la Panera, 9. L'espai de la Panera s'ha estrenat aquesta nit i se seguirà habilitant com a allotjament d'emergència mentre sigui necessari quan l'alberg sigui ple.

Durant el dia funciona com a menjador social municipal i a la nit s'hi han instal·lat hamaques i mantes. Té capacitat per a 20 persones, ampliable fins a 30. Des de la Paeria informen que l'allotjament hivernal d'urgència es va iniciar el 7 de novembre i el projecte iglú el 28 de novembre. Durant aquests 61 dies s'han registrat 2.274 allotjaments en total de 258 persones. La mitjana diària d'allotjaments, doncs, ha estat de 37 persones.