L'acusat de maltractar i violar la seva dona ho nega i diu que només discutien com a parella

La víctima declara que l'home la forçava a mantenir relacions sexuals, que a nivell psicològic estava "destrossada" i que tenia "molta por"

Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:06h
Imatge de l'acusat durant el judici
Imatge de l'acusat durant el judici | ACN
L'acusat de maltractar i violar del 2012 al 2016 la seva parella sentimental ha negat haver pegat, insultat o forçat mai la dona. L'home, veí de la Seu d'Urgell, de 44 anys i nacionalitat portuguesa, ha assegurat que només discutien "com a parella".

La víctima, en canvi, ha relatat que ell la insultava, l'amenaçava, la pegava i l'obligava a mantenir relacions sexuals que ella no volia, fent ús de la força. Els psicòlegs que van tractar la dona han declarat que ella aguantava la situació per "dependència emocional" i perquè se sentia "atrapada". Consideren que acaba denunciant els fets per por que l'home fes mal als dos fills, de 8 i 12 anys, que tenien en comú. La fiscalia i l'acusació particular demanen tretze anys i mig de presó i la defensa l'absolució.

La dona ha declarat, protegida per una mampara, que a nivell psicològic estava "destrossada" perquè "per a ell, jo no valia res". Ha assegurat que les baralles eren diàries, que moltes vegades anava begut, que tenia "molta por" perquè a vegades es posava "inaguantable" i que si ella deixava de ser "submisa", ell "s'alterava més".

La dona ha declarat que l'acusat li deia puta i la pegava i que, en una ocasió, la va pegar davant del seu fill gran, de 12 anys. "Em va tirar a terra i em va retorçar el braç", ha explicat. A més, ha dit, en una ocasió va amenaçar de matar-la a ella i als seus pares i li prohibia trucar-los. A vegades també insultava els nens i els amenaçava que els trencaria les cames i el cap, ha explicat.

La víctima també ha declarat que diàriament la tirava del llit perquè es negava a mantenir relacions sexuals amb ell i l'acusava d'anar amb altres homes. "Dormia a terra perquè no em deixava dormir al llit i m'obligava a fer-li fel·lacions i a mantenir relacions sexuals amb ell", ha explicat. "Sempre em forçava. Jo no volia tenir cap tipus de relació amb ell i ell ho sabia", ha sentenciat, però "a vegades m'intentava defensar i d'altres li permetia per por".

La mare de la dona ha declarat que ella va escoltar a casa seva com l'home insultava i cridava la seva filla. Ha afegit que sempre que el veia anava molt begut. La veïna de la parella també ha declarat al judici que els últims anys, l'home anava sempre begut.