Postius insisteix en una llista unitària independentista i proposa una cimera de partits i entitats

El candidat de Junts per Lleida esgota les vies per formar una candidatura juntament amb ERC, que s'hi oposa

Toni Postius, candidat de Junts per Lleida
Toni Postius, candidat de Junts per Lleida | ACN
09 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:55h
El líder del PDECat a la Paeria i candidat de Junts per Lleida a les eleccions municipals, Toni Postius, insisteix en la confecció d'una candidatura unitària independentista de cara als comicis del maig. Tot i les negatives a aquesta proposta que s'han fet des d'ERC, Postius està disposat a esgotar totes les vies, i ha proposat una cimera de partits i entitats per explorar la via de la llista conjunta.

A parer seu, aquesta candidatura aproximaria l'alcaldia de Lleida a les forces sobiranistes i donaria més opcions als partits independentistes a guanyar les eleccions municipals a Lleida per primer cop. En aquest context, Postius va anunciar a finals d'any que durant el mes de gener faria el darrer intent per aconseguir la unitat de llistes, una opció que no contempla el republicà Miquel Pueyo, que és partidari de concórrer en solitari i pactar un govern després de les eleccions en el cas que hi hagi suficient majoria al plenari de la Paeria.

"Sóc bastant tossut -ha dit Postius en una entrevista a Ràdio UA1- i noto la gran responsabilitat que tenim per fer el canvi que ens demana la gent". En aquest sentit ha explicat que "al carrer em transmeten constantment el desig d'unitat i aquesta és la nostra posició des del minut zero". "Mantinc aquesta posició i hi insistiré fins a l'últim moment".

El líder demòcrata a la Paeria ha reiterat la voluntat de celebrar una cimera independentista amb partits i entitats durant aquest mes de gener, tal i com va avançar en la trobada nadalenca amb la premsa el passat mes de desembre. "Hem parlat amb partits i entitats per veuren's", ha dit, "i a partir d'aquí, cadascú que expliqui la seva posició".