Paeria i Estat formalitzen el canvi d'usos de l'antiga Audiència perquè pugui acollir el Museu d'Art

L'acte institucional d'inici d'obres del nou Morera està previst per al mes de gener

Redacció
28 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:49h
Imatge de l'antiga audiència de Lleida
Imatge de l'antiga audiència de Lleida | ACN
L'Ajuntament de Lleida i l'Administració de l'Estat han signat el conveni que formalitza el canvi d'usos de l'edifici de l'antiga Audiència per tal que pugui acollir el Museu d'Art de Lleida, l'actual Museu Morera. L'immoble, de titularitat estatal, va ser cedit a la Paeria a finals de l'any 2009, que hi desenvolupava, fins fa poc, tasques i serveis de caire administratiu.

Una ordre ministerial del 2 de novembre del 2018 va autoritzar el canvi d'usos perquè pogués destinar-se a finalitats culturals i, en concret, al nou museu i aquest divendres s'ha signat el conveni ambdues administracions per fer-ho oficial. L'acte institucional d'inici d'obres del nou museu lleidatà està previst pel mes de gener, tot i que ja s'hi està treballant a l'interior per traslladar els nodes de comunicacions existents.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la delegada del Ministeri d'Economia i Hisenda a Lleida, Marta Quintián, han signat aquest divendres el conveni que oficialitza el canvi d'usos, d'administratius a culturals, de l'edifici de l'antiga Audiència de la capital del Segrià, acord que possibilita que l'immoble pugui esdevenir la seu definitiva del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida. El canvi d'usos de l'edifici -cedit per l'Estat a la Paeria- va ser aprovat prèviament a través d'una ordre ministerial del 2 de novembre del 2018.

Larrosa ha explicat que ja ha finalitzat el trasllat de les diferents unitats administratives municipals que, fins fa pocs, desenvolupaven la seva tasca a l'antiga Audiència a altres edificis i dependències com és el cas de Mercolleida, a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana o al carrer Tallada.

Les obres de la futura pinacoteca de Lleida s'iniciaran formalment al gener, després que s'acabin els treballs de buidat de les comunicacions de l'edifici de l'antiga Audiència, situat a rambla Ferran. Les obres de la seu definitiva del Museu Morera, que està previst que s'allarguin uns dos anys, compten amb un pressupost de més de 4,4 milions d'euros (amb IVA), aportats per la Paeria, Diputació de Lleida, Generalitat, Estat i provinents d'ajuts del fons europeu Feder.