La Paeria es compromet a garantir que cap família vulnerable pugui ser desnonada sense una alternativa

El Ple aprova la contractació de quatre places en un establiment social per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills

Redacció
27 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:21h
Larrosa durant el ple
Larrosa durant el ple | ACN
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat una moció de la Crida per Lleida-CUP amb la qual la Paeria es compromet a garantir, amb la coordinació de la Generalitat, si és necessari, que cap família en situació de vulnerabilitat acreditada pels serveis socials municipals pugui ser desnonada a la ciutat sense disposar d'una alternativa habitacional. La moció ha prosperat amb el suport de tots els grups, exceptuant Ciutadans que s'ha abstingut en dos dels punts. El Ple corresponent al mes de desembre també ha donat llum verda a la contractació de quatre places en un establiment social adreçat a l'allotjament d'urgència per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills.

L'Ajuntament de Lleida ha assolit el compromís de garantir que cap família sense recursos, fet que quedi acreditat des dels serveis socials, pugui ser desnonada del seu habitatge sense comptar amb una alternativa habitacional.

Així mateix, la moció de la Crida-CUP amb les esmenes incorporades del PSC i d'ERC, fa que la Paeria es comprometi a suspendre els llançaments en habitatges de la seva propietat quan afectin a famílies vulnerables, amb el preceptiu informe dels serveis socials municipals. Així mateix, el text insta l'Ajuntament de Lleida a demanar a la Generalitat que faci el mateix, en aquells immobles de la seva titularitat.

El regidor Pau Juvillà ha exposat que en el tercer trimestre del 2018 han augmentat un 16% els llançaments a la demarcació de Lleida respecte al mateix període del 2018, un 78% dels quals per impagament del lloguer. En aquest sentit, ha ressaltat que entre gener i setembre se n'han registrat 416, dels quals 130 només entre juliol i setembre. També ha posat de relleu que durant en el que porten de desembre s'han comptabilitzat una vintena de llançaments a la ciutat de Lleida, tot i que en alguns casos, de moment, han quedat aturats.