Detenen a Andorra «El Rambo de la Cerdanya»

Els Mossos el buscaven des del 8 de desembre, quan va fugir d'un psiquiàtric de Lleida

Redacció
24 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:52h
Imatge de Martí Cots
Imatge de Martí Cots | Arxiu
La policia andorrana ha detingut aquest diumenge a Andorra Martí Cots Saleta, conegut com "El Rambo de la Cerdanya" per delictes comesos en aquell país. Els Mossos d'Esquadra van emetre una ordre de cerca i detenció el 8 de desembre passat, després que el dia abans fugís de l'hospital psiquiàtric de Lleida. Cots Saleta té 49 anys, és veí de Bellver de Cerdanya (Cerdanya) i té un historial delictiu molt ampli que comença fa tres dècades. Segons els Mossos d'Esquadra, té catorze antecedents relacionats, principalment, amb robatoris de cotxes i en establiments però també d'algun tiroteig amb la policia.

A Catalunya, els Mossos el buscaven per haver atracat dissabte a punta de pistola l'Alp Hotel Masella (Cerdanya). Es va endur milers d'euros que hi havia a la caixa. Haurà de respondre primer, però, pels fets de què se l'acusa a Andorra. En concret, se'l va detenir per delictes contra el patrimoni, sobretot robatoris, comesos al Principat.

El detingut portava armes i viatjava en vehicle robat, en el moment de la detenció

La detenció va tenir lloc diumenge a les 19.30 hores a Encamp (Andorra), segons han explicat des de la policia andorrana. Al detingut, que viatjava en un vehicle sostret, se li van intervenir armes, diversa munició i carregadors, a més d'una considerable quantitat de diners en efectius. Així mateix, la policia d'Andorra li va trobar diferents objectes que podrien estar relacionats amb robatoris amb força comesos al Principat.

La policia d'Andorra va portar a terme la detenció després d'una investigació iniciada arran de la informació facilitada per un ciutadà, que va permetre al cos localitzar i arrestar aquest "conegut i perillós criminal", segons la policia andorrana.