L'espectacle Christmas.cat de l'Orfeó Lleidatà dona la benvinguda al Nadal a ritme de Queen

A banda de nadales i gòspel, enguany han incorporat èxits com "Bohemian Raphsody" o "Barcelona"

Redacció
24 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:58h
Isaac Baró interpretant Freddie Mercury
Isaac Baró interpretant Freddie Mercury | ACN
Un miler de persones han omplert la Llotja de Lleida aquest diumenge amb l'espectacle Christmas.cat de l'Orfeó Lleidatà, que, per cinquè any consecutiu, dona la benvinguda al Nadal. Enguany ho ha fet homenatjant a Freddie Mercuri tot cantant algun dels seus grans èxits. D'aquesta manera, a més de les nadales, en versió rock, blues i jazz, també s'han versionat temes de Queen, com "Bohemian Raphsody", o "Barcelona".

L'any passat l'homenatjat va ser Michael Jackson, de qui es va interpretar un dels seus temes més coneguts. "Portem mesos preparant-nos, és un repte i un luxe", ha explicat una de les solistes, l'Anna Borrego, abans de l'actuació. Una cinquantena de cantaires de l'Orfeó han omplert l'escenari de la Llotja i han fet aixecar del seient a bona part del públic assistent.

L'Isaac Baró i l'Anna Borrego, dos dels solistes d'aquest Christmas.cat 2018 han explicat que enguany l'aposta per fer temes de Queen els ha suposat un gran repte. "L'espectacle és un show, perquè Freddie Mercury era show", ha puntualitzat l'Anna. Ella, a més, versiona amb l'Isaac el tema "Barcelona", que Mercury va cantar amb Montserrat Caballé. L'any passat, el cor va versionar "Man in the Mirror" de Michael Jackson i enguany, tal com explica l'Anna, "ens hem aventurat i crec que la gent sortirà impactada".

Christmas.cat és una producció de nadales a ritme de jazz, blues, i rock amb música en directe sota la direcció de Pedro Pardo, que també ha fet de mestre de cerimònies. Un espectacle, el d'aquest 2018, que arriba a la cinquena edició amb l'aposta forta d'homenatjar la figura de Freddie Mercury.

Una de les particularitats és que no només seran homes qui es posaran en la pell de Queen, sinó que "hi ha tres Freddie's dones", tal com explica l'Anna Borrego. "Serà un concert molt cinematogràfic, a diferència dels anteriors Christmas.cat", detalla.