Unes 600 persones es concentren a la subdelegació a Lleida per l'autodeterminació i contra la repressió

Han llegit un manifest i cantat Els Segadors, en el marc de la jornada de mobilitzacions del 21-D

Imatge de la mobilització a Lleida
Imatge de la mobilització a Lleida | Àlvar Llobet
Redacció
22 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:34h
Unes 600 persones s'han concentrat a les set de la tarda d'aquest divendres davant la subdelegació de l'estat espanyol a Lleida, en el marc de la jornada de mobilitzacions del 21-D. Ho han fet per mostrar el seu rebuig a la "repressió de l'Estat" i en defensa de l'autodeterminació i els drets socials, tal com ha explicat Jaume Añé, el portaveu de la plataforma "Taula per la Democràcia", que ha convocat la mobilització.

Durant l'acte, que ha durat uns vint minuts, cinc persones han llegit un manifest i s'ha cantat Els Segadors. Després, la plataforma ha donat l'acte per finalitzat però molts s'hi ha quedat fins gairebé les nou de la nit.

Tot i que alguns d'ells han tirat ous i bengales als Mossos d'Esquadra que configuraven el cordó policial i han mogut algunes de les tanques que envoltaven la subdelegació, la protesta ha estat pacífica. Els Mossos no han detingut ningú però sí que han fet alguna identificació.

Els concentrats han mostrat pancartes i s'han sentit crits d'independència , "llibertat presos polítics" o "tombem el règim per l'autodeterminació" entre d'altres. Precisament "Tombem el règim" era el lema de la concentració. Segons Añé perquè "considerem que el règim del 78 és un fracàs, que no reconeix a les minories i sí a una monarquia imposada i corrupta".

Taula per la Democràcia de Lleida és una plataforma constituïda la tardor de 2017 i integrada per una trentena d'entitats, organitzacions polítiques i sindicals.