Crespín assegura que la majoria d'alcaldes independentistes reclamen a Torra que es posi a governar

El subdelegat del govern de l'Estat diu que els cossos de la policia espanyola estan "a disposició" dels Mossos aquest divendres

Crespín amb un mapa de les actuacions de la subdelegació
Crespín amb un mapa de les actuacions de la subdelegació | ACN
20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:23h
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha assegurat que en les visites que ha fet a ajuntaments, en total 65, hi ha alcaldes que li reclamen "que es torni a fer política" i que "es torni a governar per solucionar problemes". En aquest sentit, Crespín ha puntualitzat que el president Torra hauria d'escoltar "els seus alcaldes, els d'Esquerra i els de Convergència". En aquest sentit, el subdelegat ha afirmat que "a hores d'ara, l'estat és "la única institució que governa"i que els alcaldes estan preocupats. "Volen saber cap a on anirà tot això".

Quant al dispositiu policial d'aquest divendres, José Crespín, ha explicat que "el reforç dels cossos policials l'han estudiat els tècnics i s'ha portat des de Barcelona". En el cas de Lleida, el subdelegat ha dit que la policia espanyola i la Guardia Civil estaran "a disposició" del que "determinin i necessitin" els Mossos d'Esquadra.

Pel que fa al Consell de Ministres previst per aquest divendres a Barcelona, Crespín ha celebrat les mesures ja anunciades pel govern de Pedro Sánchez, com ara l'increment del salari mínim interprofessional, la pujada de sou als funcionaris i les mesures per eradicar la violència masclista, i ha afegit que està "segur" que en aquest Consell s'aprovaran mesures que "beneficiaran a Catalunya i també a Lleida".