Alcarràs tornarà a tenir sala de cinema després que ho hagin decidit els veïns

És el resultat dels pressupostos participatius

Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:23h
L'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) ha donat a conèixer aquest dimecres els resultats dels primers pressupostos participatius en què la ciutadania del municipi ha escollit tornar a habilitar el Centre Major com a sala de cinema, funció que ja havia tingut l'espai anys enrere.

La proposta té un cost econòmic aproximat de 8.000 euros, per la qual cosa el govern municipal també executarà la segona opció que més vots ha obtingut i que està valorada en 30.000 euros. Es tracta d'habilitar una via verda per a vianants i bicicletes que pugui enllaçar amb els camins existents als límits del terme de Torres de Segre i Lleida. En la votació final han participat, tant de manera presencial com telemàtica, un total de 403 persones, prop del 8% del cens potencial, estimat en 5.249 persones.

La proposta guanyadora ha obtingut 134 vots, mentre la segona, 112, segons han informat des del consistori. Cal recordar que de les 39 propostes que van passar la primera fase, la comissió tècnica de l'Ajuntament d'Alcarràs en va seleccionar 21 que els ciutadans empadronats a Alcarràs i majors de 16 anys van votar per determinar-ne, finalment, la guanyadora.

Els primers pressupostos participatius de la població preveien un pressupost màxim de 50.000 euros. El cost de les dues opcions més votades ascendeix a uns 38.000 euros, per la qual cosa l'equip de govern ha anunciat que estudiarà també la possibilitat d'iniciar alguna fase de la tercera opció amb més vots en el pròxim exercici pressupostari. Es tracta d'habilitar una ruta per passejar o córrer que enllaci el camí dels horts urbans amb el cementiri nou d'Alcarràs, una proposta que en sí mateixa ja arribava els 50.000 euros de pressupost.

Durant l'acte de presentació, el primer tinent d'alcalde, Santi Pelegrí, ha agraït la participació en el procés i ha remarcat la importància d'implementar una major cultura participativa al municipi per fomentar la implicació de la ciutadania en les decisions del consistori.