L'Audiència Nacional arxiva la causa contra set independentistes per l'homenatge a Julià Babia

Estaven encausats per enaltiment del terrorisme per un acte del febrer del 2017 a Castelló de Farfanya

Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:48h
L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra set independentistes, encausats per enaltiment del terrorisme per un homenatge a l'històric militant independentista del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) Julià Babia.

Poble Lliure va organitzar un acte el febrer del 2017 a Castelló de Farfanya (la Noguera) pel 30è aniversari de la seva mort en un accident de trànsit. Segons ha comunicat l'organització en un comunicat, ara s'ha arxivat la causa contra l'exdiputat Albert Botran, i contra Marcel·lí Canet, Marcel Casellas, Toni Casserres, Josep Maria Cervelló, Guillem Fuster i Ferran Dalmau -cinc d'ells són militants de Poble Lliure.

En el comunicat als mitjans, Poble Lliure recorda que es va descobrir un monòlit de record i que la causa va arrencar arran d'un informe de la Guàrdia Civil, "assumit per la fiscalia". "Un despropòsit de cas que Poble Lliure sempre ha considerat que calia inserir dins la causa general contra l’independentisme que els aparells de l’Estat venen perpetrant i en la seva obsessió en vincular independentisme i violència", assegurat el partit en un comunicat aquest dimecres.

En nom dels encausats, Dalmau ha assegurat que seguiran defensant "la llibertat d'expressió" i continuaran "reivindicant la memòria històrica". És en aquest sentit que han anunciat que "restabliran" el monòlit, que l'ajuntament va retirar arran dels requeriments judicials.