Postius intentarà per darrer cop al gener una llista unitària independentista a Lleida

El president del grup del PDECat a la Paeria defensa que "no es pot perdre cap vot republicà" en les municipals del 2019

Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat el 26 de febrer del 2019 a les 11:47h
Toni Postius, líder del PDECat a la Paeria
Toni Postius, líder del PDECat a la Paeria | ACN
El president del grup del PDECat a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha anunciat que la formació convocarà a principis de gener una trobada amb partits i entitats sobiranistes amb l'objectiu d'articular una llista unitària independentista a la ciutat de Lleida.

Així, ha tornat a apel·lar a la "responsabilitat" de les forces independentistes d'encarar les municipals del 2019 traslladant a la ciutadania "un missatge d'unitat, de compromís al costat del país i de canvi a la ciutat". "Cal una victòria clara i contundent" i, per això, "no podem perdre cap vot republicà", ha sentenciat. En cas que aquesta "darrera" aproximació no acabi fructificant, Postius ha dit que encapçalarà una llista "transversal" sota la marca de Junts per Lleida "oberta a la gent de diferents àmbits i sectors i amb els actuals regidors" del grup municipal. 

Toni Postius ha tornat a demanar un "esforç" als partits independentistes per anar plegats en les municipals del 2019 a la capital del Segrià. "És un clam que la ciutadania ens trasllada i demana tots els dilluns davant a la plaça Paeria", ha dit. Per això, el president del grup del PDECat a la Paeria ha anunciat que la formació convocarà a principis de gener una trobada amb partits i entitats sobiranistes per explorar aquesta possibilitat.

Postius aposta per "una victòria clara i contundent" de l'independentisme a Lleida, la qual veu més factible amb una llista unitària que no pas presentant-se els partits per separat, si es té en compte la llei electoral que regula les eleccions municipals. "Hi treballarem fins a darrera hora", ha expressat Postius, tot reconeixent que aquesta trobada serà el "darrer esforç" que farà la formació davant la proximitat de les eleccions municipals previstes pel maig del 2019.

Postius ha dit que detecta "ganes i voluntat de canvi" a la ciutat i s'ha mostrat convençut que es traduirà en "una nova etapa a la Paeria", que posarà fi a anys de governs socialistes. "Tenim una gran responsabilitat i no podem perdre cap vot republicà pel canvi", ha assenyalat, tot remarcant que les pròximes municipals seran "atípiques" pel context que viu el país i, especialment, pel "judici de "la vergonya als presos polítics". També ha recordat que la majoria de vots independentistes que es va obtenir a la capital del Segrià en les eleccions del 21 de desembre del 2017 "fa pensar que el canvi és possible a la ciutat".

En cas que aquest plantejament unitari que planteja no es materialitzi, Toni Postius ha dit que encapçalarà una candidatura "transversal" sota la marca de Junts per Lleida, en què es comptarà amb gent de "diferents àmbits i sectors" i amb els actuals regidors del grup municipal.