Bombers

El 40% dels parcs dels Bombers de la Generalitat estan sota mínims

UGT estudia una querella contra Quim Torra i Pere Aragonès per un delicte contra la seguretat

per Redacció , 19 de desembre de 2018 a les 15:43 |
Vehicles de Bombers | Sílvia Rius
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant els últims deu dies han obert sota mínims, de mitjana, 29 dels 73 parcs de Bombers de la Generalitat (39%), i 1,8 no han ni obert (2,4%). Els parcs de Santa Coloma de Farners, Calonge, Cardona i Ulldecona i Ascó han tancat més d'una vegada des del passat 10 de desembre, quan es sindicats dels bombers van decidir animar a deixar de fer hores extres fins el proper 10 de gener.

Els sindicats estan recollint informació sobre els "accidents i incidents" provocats per la falta de personal, i UGT es planteja anar més enllà i estudia una querella contra els que considera que són els màxims responsables de la situació, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident Pere Aragonès, per un delicte contra la seguretat.


Aquest dimecres 19 de desembre els parcs de Calonge, Santa Coloma i Ulldecona estan tancats, i 27 parcs estan sota mínims, el 37% del total. Aquest fet es repeteix des del passat 10 de desembre, quan els bombers van començar a negar-se a fer hores extres, en un moment en què "aquest any ja sumaven 450.000".

És la seva manera de visibilitzar una situació que consideren els sindicats representantius (UGT, CCOO, CATAC, CSIF i COS) titllen de "col·lapse estructural del cos". Apunten que viure amb tants parcs sota mínims "posa en risc" els bombers i la població.


Manifestació fins al Parlament

Els bombers es manifestaran dijous pel centre de Barcelona per demanar al Govern més personal, recursos i materials adequats. Està previst que la mobilització surti des de la plaça Urquinaona a les 11.45 hores i arribi al Parlament. Una part dels manifestats es desplaçaran fins l'Ajuntament de Barcelona, on volen lliurar una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perquè s'impliqui en les seves reivindicacions tot i no ser-ne competent.

 

Participació