Maltractament animal

Mollerussa formarà persones que puguin aplicar el protocol en casos d'abandó i maltractament animal

El consistori modifica l'ordenança de tinença d'animals i desplegarà un Pla que compta amb una partida de 20.000 euros

per Redacció , 18 de desembre de 2018 a les 23:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Formar persones que puguin aplicar el protocol d'actuació en determinats casos d'abandó o maltractament, entre d'altres, i buscar la manera d'articular un espai municipal o comarcal perquè esdevingui un refugi per gossos o mixt de gossos i gats són dos de les propostes que inclou el Pla Integral de Protecció Animal que promou Mollerussa.

Per això l'Ajuntament modificarà l'ordenança de tinença d'animals i destinarà una partida de 20.000 euros al pressupost 2019. La modificació inclourà el fet que es permetrà l'alimentació d'animals a la via pública de manera regulada ja que només podran fer-ho aquelles persones autoritzades amb un carnet d'agent social.


Així mateix, també es prohibeix la venda d'animals vius si no hi ha l'autorització corresponent. Tot plegat es votarà al Ple extraordinari del 21 de desembre amb l'objectiu d'adaptar-se a la normativa i millorar el redactat i el llenguatge emprat en l'ordenança.

D'altra banda, el Ple també debatrà l'aprovació del Primer Pla Local d'Igualtat d'Oportunitats 2018-2023, que preveu 7 línies estratègiques a impulsar entre el teixit associatiu, la ciutadania i l'ens local per donar resposta a la realitat social actual i pal·liar situacions de discriminació i desigualtat per raó de sexe, de gènere o d'oportunitats.


Aconseguir una ciutat lliure de violència masclista i un repartiment de treball i usos del temps així com fomentar la coeducació i la qualitat de vida i promoure l'esport com a valor educatiu i saludable, accessible, inclusiu i de qualitat són alguns dels fils argumentals d'aquest pla, el primer que abasta tot l'àmbit local després que al 2016 s'aprovés el II Pla Intern d'Igualtat d'Oportunitats.

Així mateix, un altre dels punts destacats de l'ordre del dia del Ple és l'aprovació de les bases per a l'atorgament de subvencions a activitats comercials, de serveis, de restauració i d'allotjament afectades per obres públiques municipals per un període superior al mes, una iniciativa que ja es va anunciar i per a la qual s'ha reservat una partida inicial de 30.000 euros.

 

Participació