La Diputació de Lleida vol destinar prop del 20% del pressupost de 2019 a polítiques socials

Conviden el "youtuber" Marc Buxaderas a l'esmorzar de Nadal amb els mitjans per parlar del seu projecte 'Posa un discapacitat a la teva vida'

Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació
Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació | ACN
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 21:02h

L'equip de govern de la Diputació de Lleida proposa destinar prop de 25 milions d'euros del pressupost de 2019 a polítiques socials. Aquest import suposa gairebé el 20% del pressupost total, que puja a 129.759.110,90 euros.

Així ho ha destacat, durant el tradicional esmorzar nadalenc amb els mitjans de comunicació, la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló. L'ens ha convidat a la trobada el "youtuber" Marc Buxaderas perquè expliqui el seu projecte "Posa un discapacitat a la teva vida". Buxaderas ha relatat amb humor i anècdotes personals el dia a dia d'una persona amb discapacitat amb l'objectiu de "sacsejar consciències" i "prendre consciència", ha dit Perelló.


Perelló ha recordat que aquest dilluns es va presentar el pressupost que es debatrà dijous al ple de la corporació, que posa de manifest el "compromís local que la Diputació té amb els municipis i la seva gent" i en què destaca "un major compromís social", ha dit. Perelló ha explicat que els pressupostos del 2019 s'han parlat amb l'oposició, recullen propostes de tots els grups i, per tant, "poden molt bé ser aprovats per tots ells", com li agradaria que passés.

Des de la Diputació de Lleida expliquen que l'ens aposta per intervenir l'any 2019 en els tres pilars de l'estat del benestar: l'educació, la salut i l'atenció social. Així, en l'àmbit educatiu es proposa destinar tres milions d'euros a ajuts per a les llars d'infants municipals, més de dos milions per a les Escoles Especials de la Diputació i 725.000 euros al finançament del transport i menjador escolar.

Pel que fa a la salut pública, destaquen que el pressupost preveu augmentar en aquest àmbit un 7% i arribar als 18,65 milions d'euros, amb l'objectiu de millorar els equipaments de la xarxa pública i invertir en la recerca biomèdica, entre d'altres.