Ecologia

Pàmies desafia al Govern i torna a parlar dels beneficis del clorit de sodi

Més de 400 persones escolten l'agricultor i Teresa Forcades defensant que aquesta substància pot curar el càncer i l'autisme

per Redacció, 17 de desembre de 2018 a les 22:33 |
Josep Pàmies amb una planta que diu que cura els càncer | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre de la Plaça Nova d'Argentona (Maresme) va acollir el 10 de desembre una conferència sobre l'MMS i la llibertat d'expressió, organitzada per l'Associació de pagesos del Maresme. Hi van participar l'agricultor Josep Pàmies i la monja benedictina Teresa Forcades, que van omplir la sala, on hi cabien més de 400 persones.

Tots dos van tornar a parlar dels beneficis del clorit de sodi que, asseguren, por curar malalties com el càncer o l'autisme, un mes després que la Generalitat imposés una multa de 600.000 euros a Pàmies i una altra de 90.000 euros a la seva associació 'Dolça Revolució, de Balaguer, per una presumpta infracció "molt greu" durant la conferència de passat dia 14 d'octubre a Balaguer amb el químic de Puerto Rico Gregorio Pasteres. Els sancionaven per "fer promoció i publicitat" d'un producte no autoritzat com a medicament com és l'MMS per tractar l'autisme, prohibit des de l'any 2010 per l'Agència Espanyola de Medicaments.


Durant la conferència a Argentona, Pàmies va assegurar que no pensava pagar aquesta multa ni futures sancions i no es va mostrar preocupat per la possibilitat d'acabar a la presó. Ja va anunciar que portarien el cas a la justícia i va acusar el Govern de vetar la llibertat d'expressió dels defensors de teràpies alternatives.

Els defensors de Pàmies creuen que poc a poc el món acadèmic i científic comença a donar suport als arguments que Pàmies i Forcades fa anys que defensen ja que entre els assistents hi havia, asseguren, metges, químics i enginyers mediambientals. Consideren la conferència a Argentona una "victòria", després que diversos municipis hagin anul·lat les conferències previstes al respecte a les seves localitats. Celebren també que el dia abans, 9 de desembre, 200 persones van assistir a la fàbrica de cerveses La Sitgetana, a Sitges (Garraf), en un acte de suport a Josep Pàmies, en substitució a l'acte que s'havia cancel·lat a Sant Pere de Ribes (Garraf) el dia anterior.


En aquest sentit, els defensors de Pàmies demanen als ajuntaments d'altres municipis que obrin espais de debat com ha fet Argentona. 'La veritat necessita ser dita perquè si no es diu, no existeix', es podia llegir en un cartell penjat a l'exterior del teatre. I és que, segons Pàmies, "L'MMS no és lleixiu", tal com es podia llegir a la samarreta que vestia. Defensen que l'MMS és clorit de sodi, que "és segur pel consum humà i que pot tenir efectes terapèutics".

Durant la conferència, Forcades va argumentar que qualsevol substància pot ser perillosa depenent de la dosi, fins i tot l'aspirina, va dir. Pàmies va aconsellar prendre fins a 40 gotes de clorit de sodi en casos greus i va animar als assistents a no tenir por d'experimentar amb l'MMS.

 

Participació