Pressupostos

La Diputació planteja un pressupost de gairebé 130 milions per al 2019

Els comptes estan marcats pel desplegament de la fibra òptica, un nou pla d'ajuts als ens locals i la concurrència competitiva

per Redacció, 17 de desembre de 2018 a les 22:22 |
Rosa Maria Perelló i Enric Mir, aquest dilluns a Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de la Diputació de Lleida planteja un pressupost de 129.759.110,90 euros per al 2019, amb un increment del 0,34% en relació amb l'actual. Els comptes preveuen una aportació directa als ens locals lleidatans de prop de 50 milions d'euros, dels quals 10 milions aniran destinats a la implantació de la fibra òptica al territori, i uns altres 10 milions d'euros a un nou Pla de dinamització local.

La presidenta Rosa Maria Perelló ha destacat l'aposta de l'actual govern de la institució per la "transparència" i pels criteris "d'equitat, equilibri i responsabilitat" a l'hora d'atorgar ajuts públics. En aquest sentit, preveu disminuir els ajuts directes i aposta perquè al voltant del 80% dels ajuts concedits siguin per concurrència competitiva, o en tot cas per convenis específics o partides nominatives, que hauran de ser aprovats pel Ple.


Rosa Maria Perelló, acompanyada pel vicepresident Enric Mir, ha presentat aquest dilluns la proposta de pressupost del govern de la institució per a l'any 2019, que ascendeix prop de 130 milions d'euros, un 0,34% més que el de l'actual exercici, en el qual els comptes ja havien crescut considerablement respecte a anys anteriors, segons ha remarcat. La presidenta de la diputació lleidatana ha destacat que el principal objectiu és seguir ajudant i col·laborant amb els ens locals de la demarcació perquè aquests puguin atendre les necessitats dels ciutadans i seguir prestant serveis.

En aquest sentit, els comptes preveuen una aportació directa als municipis i comarques d'entorn a 50 milions d'euros, xifra que representa el 40% del pressupost. Compromís per la concessió d'ajuts per concurrència competitiva Perelló ha remarcat el compromís de l'actual equip de govern per la "màxima transparència" i pels criteris "d'equitat, equilibri i responsabilitat envers la ciutadania a l'hora d'atorgar ajuts públics".


En aquesta línia i tal com demana l'oposició, ha dit que la gran majoria dels ajuts seran gestionats en règim de concurrència competitiva i, en els casos que no sigui viable, s'aprovaran convenis específics i partides nominatives al pressupost, "amb l'objectiu de donar la màxima visibilitat sobre la destinació d'aquestes subvencions".

D'aquesta manera, prop del 80% del total dels ajuts que atorga la Diputació de Lleida es concediran d'aquesta manera. Així mateix, els ajuts directes disminueixen en relació amb l'actual pressupost i passen dels 12 als 8 milions d'euros, xifra que suposarà entorn del 20% del total d'ajuts que concedeix la institució. La presidenta ha explicat que la voluntat és que només afectin a ajuts a necessitats sobrevingudes, com ara casos d'urgència, força major o excepcionalitat, i sempre d'acord amb els criteris de la Llei de Subvencions.

 

Participació