La líder de Ciutadans de Balaguer nega les amenaces a una dona gran i diu que no era al lloc dels fets

Cristina Daza assegura que estava fent una mudança | El judici s'ha suspès a la meitat de la vista perquè no s'ha presentat un testimoni "clau"

Cristina Daza, al davant dels jutjats
Cristina Daza, al davant dels jutjats | ACN
À.LL / Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:58h
Una veïna de Balaguer, Josefa Pedra, ha declarat aquest dilluns al jutjat 3 de Balaguer que la coordinadora de Ciutadans (C's) a Balaguer, Cristina Daza, la va insultar i amenaçar, després de retreure-li que estigués retirant llaços grocs del Pont Nou de la ciutat, el 30 d'agost passat, al migdia tal com va avançar NacióLleida.

Daza ha negat ser allà a aquella hora perquè, diu, estava fent caixes perquè es traslladava de pis i ha negat haver amenaçat la dona. La jutgessa ha suspès el judici a la meitat perquè no s'ha presentat una testimoni que tant la fiscalia com l'acusació particular consideren "clau". Una trentena de persones s'han concentrat davant dels jutjats per donar suport a la denunciant.

El judici ha començat a dos quarts d'onze del matí, mitja hora després del previst, amb la declaració de la denunciant. Josefa Pedra ha explicat que el 30 d'agost cap al migdia va veure com una persona, que a la sala ha identificat com l'acusada, estava traient llaços grocs a l'altura del Pont Nou de la ciutat i que li va retreure que ho fes. Llavors, ha explicat, "em va començar a insultar i cridava que es mori Puigdemont i cremareu Espanya".

Pedra ha afegit que es va espantar, perquè no hi havia ningú pel carrer i va creuar per marxar. "Em va perseguir i, agafant de la bossa un llaç groc que havia tret, em va dir: no vols llaços, doncs té llaços" i tot seguit va treure un objecte, que no ha sabut precisar, i "m'ho va acostar a l'estómac i em va dir: com parlis, et tallo" i després, assegura, li ho va posar a l'esquena i la va fer caminar. "Jo estava acollonida", ha dit, i ha afegit que va estar quatre dies sense dormir ni sortir de casa.

L'acusada ha negat haver amenaçat ni insultat la denunciant. Ha dit, a més, que ella no era allà aquell dia ni a aquella hora i ha explicat que estava fent mudança. La seva advocada ha aportat com a prova documental uns missatges que l'acusada hauria estat escrivint-se amb la seva parella, parlant de la mudança, el 30 d'agost des de les onze fins a les dues, quan haurien succeït els fets.

Després era el torn d'una testimoni que hauria presenciat els fets i que treballa a la botiga on Pedra diu que va entrar per protegir-se. La fiscalia i l'acusació particular han demanat la suspensió quan la jutgessa ha informat que no s'havia presentat aquesta dona, tot i haver estat citada. Les dues parts la consideren clau, tot i que la defensa s'ha oposat a la suspensió en al·legar que la dona ja va declarar que no va veure la cara de la presumpta agressora. La jutgessa ha preferit suspendre la vista i tornar a citar a aquesta testimoni per un altre dia. La data encara no s'ha fixat.