Alcarràs obre set expedients de disciplina urbanística per edificacions il·legals en sòl rústic

Els propietaris s'enfronten a sancions importants, però també es podria arribar a ordenar l'enderroc parcial o total de la superfície construïda

Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:46h
Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs
Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs | Arxiu
L'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) ha obert set expedients de disciplina urbanística per diverses edificacions il·legals construïdes en sòl no urbanitzable, sense llicència o amb llicències lligades a altres usos, i també n'investiga d'altres que podrien ser irregulars. Si s'acabés determinant que no compleixen amb la legalitat, es podria arribar a ordenar l'enderroc parcial o total de la superfície construïda.

A la vegada, els propietaris s'exposen a importants sancions econòmiques que, en cas d'infraccions greus, com són la majoria d'expedients, poden arribar als 150.000 euros. La majoria dels casos són expedients oberts fruit de la tasca d'inspecció que l'Ajuntament porta a terme d'ofici i, d'altres, arran de denúncies anònimes o mitjançant les inspeccions del Seprona.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alcarràs, Santi Pelegrí, ha detallat que es tracta d'expedient que "es realitzen regularment en l'àmbit de la disciplina urbanística" del consistori, tot i que ha reconegut que "darrerament se n'ha constatat un increment".