La Generalitat es compromet amb l'Ajuntament de Lleida a implicar-se en el projecte Mariola 20.000

Larrosa insta el Govern a adquirir aquells paquets d'habitatges de bancs que volen comprar fons d'inversió

Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:40h
La Generalitat s'ha compromès amb la Paeria a col·laborar amb el projecte de regeneració urbana Mariola 20.000, després de la reunió que van mantenir aquest dimarts l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el conseller de Territori, Damià Calvet.

Larrosa ha dit que està previst que ambdues administracions signin al gener un conveni de col·laboració. Amb la seva implicació, "la Generalitat aportarà coneixement, experiència i també participarà del model econòmic" -encara per definir-, segons ha exposat. D'altra banda, Larrosa va demanar a Calvet que la Generalitat exerceixi el dret de tempteig en els paquets d'habitatges d'entitats financeres als quals opten fons d'inversió a la ciutat, de la mateixa manera que s'agilitzi que aquells pisos buits de què ja disposa la Generalitat cedits per bancs es puguin destinar a la Mesa d'Emergències.

Durant una trobada amb representants dels mitjans de comunicació, Fèlix Larrosa ha apuntat que una entitat financera podria haver cedit a la Generalitat més de 200 pisos a Lleida. En aquest sentit, l'alcalde va demanar a Calvet que agilitzi i avanci en la cessió a l'Oficina Local d'Habitatge de Lleida –que gestiona la Paeria- d'aquests i d'altres habitatges de què la Generalitat disposa a la ciutat i que li han estat cedits per entitats financeres per tal que puguin utilitzar-se com a habitatge social i, per tant , que no segueixin buits.

A la vegada, Larrosa va instar el responsable de Territori perquè la Generalitat exerceixi el dret de tempteig i adquireixi aquells paquets d'habitatges de bancs que volen comprar fons d'inversió a la capital del Segrià –de la mateixa manera que la Generalitat ha fet en altres ciutats-, davant la impossibilitat que té la Paeria de fer-ho per motius pressupostaris. Segons Larrosa, el conseller es va comprometre a estudiar i a tenir en compte aquestes peticions.