La Paeria licita la construcció del carril bicicleta al barri dels Instituts

Es tracta del projecte guanyador dels pressupostos participatius del 2018

Senyal d'un carril bici
Senyal d'un carril bici | Àlvar Llobet
Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:36h
L’Ajuntament de Lleida avança amb el compliment dels projectes dels pressupostos participatius més votats l’any 2018 i ja ha tret a licitació la construcció del carril bicicleta en diversos carrers del barri dels Instituts, a més de diverses millores de la mobilitat a peu de la zona.

El projecte inclou la construcció del carril bicicleta al carrer Narcís Monturiol amb l’objectiu de connectar-lo amb el carril bicicleta interior de l’illa del Camp Escolar dels Instituts i amb el del carrer Ton Sirera. També es facilitarà la connexió amb bicicleta pel Passatge dels Estudiants i pel carrer Historiador Josep Lladonosa. En total es preveu la creació de prop de 250 metres de carril bicicleta amb separacions i proteccions.

També, en una segona fase no inclosa en aquest projecte, s’ampliaran o arranjaran voreres dels carrers Narcís Monturiol, Ton Sirera i Historiador Josep Lladonosa, es portaran a terme millores en el clavegueram, en la pavimentació i en la senyalització horitzontal i vertical. Finalment, el projecte inclou la reubicació de diversos passos de vianants per dotar de major comoditat la circulació a peu.

La implantació d’aquest carril bici modificarà la circulació dels carrers Historiador Lladonosa i Narcís Monturiol, que passaran a ser de sentit únic.