07
de desembre
del
2018
Actualitzat
a les
10:17h
Per a aquest Nadal us proposo fer un tronc recobert amb xocolata blanc, per allò d'anar variant i el farciment amb gerds
Ingredients per a 6 persones:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)
Una mica de sal
Per al farciment:
500 cc. de nata per muntar
60 gr. de mantega
200 gr. de xocolata blanca
2-3 c / s de pasta de gerds
3 gr. de gelatina
Per a la cobertura:
150 gr. de xocolata blanca
3 c / s de nata per muntar
Feu la massa com la del braç de gitano.
Feu el farciment: bulliu la nata, aboqueu-hi la xocolata blanca trossejada, la mantega i remeneu fins que es desfaci i quedi una crema fina.
Afegiu la pasta de gerds i el full de gelatina prèviament remullada en aigua freda.
Barregeu tot bé, deixeu temperar i poseu dins d'una màniga pastissera. Reserveu a la nevera.
Per a la cobertura: al microones desfeu la xocolata blanca trossejada juntament amb la nata, connecteu a màxima potència a intervals d'un minut, després de mig en mig, remeneu bé fins a formar una crema fina.
Munteu el tronc: esteneu la massa un cop freda, repartiu la crema de gerds sense arribar als extrems de la massa, enrotlleu, compactant amb ajuda del drap o d'una làmina de film.
Li talleu en diagonal un tros del extrem i el poseu sobre del tronc a manera de branca.
Cobriu tot el tronquet tot amb la cobertura, deixeu que es refredi una mica i amb una forquilla simuleu el dibuix de l'escorça.
Guardeu a la nevera i el teniu a temperatura ambient una hora abans de consumir.
Blog de cuina de la dolorss
Ingredients per a 6 persones:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)
Una mica de sal
Per al farciment:
500 cc. de nata per muntar
60 gr. de mantega
200 gr. de xocolata blanca
2-3 c / s de pasta de gerds
3 gr. de gelatina
Per a la cobertura:
150 gr. de xocolata blanca
3 c / s de nata per muntar
Feu la massa com la del braç de gitano.
Feu el farciment: bulliu la nata, aboqueu-hi la xocolata blanca trossejada, la mantega i remeneu fins que es desfaci i quedi una crema fina.
Afegiu la pasta de gerds i el full de gelatina prèviament remullada en aigua freda.
Barregeu tot bé, deixeu temperar i poseu dins d'una màniga pastissera. Reserveu a la nevera.
Per a la cobertura: al microones desfeu la xocolata blanca trossejada juntament amb la nata, connecteu a màxima potència a intervals d'un minut, després de mig en mig, remeneu bé fins a formar una crema fina.
Munteu el tronc: esteneu la massa un cop freda, repartiu la crema de gerds sense arribar als extrems de la massa, enrotlleu, compactant amb ajuda del drap o d'una làmina de film.
Li talleu en diagonal un tros del extrem i el poseu sobre del tronc a manera de branca.
Cobriu tot el tronquet tot amb la cobertura, deixeu que es refredi una mica i amb una forquilla simuleu el dibuix de l'escorça.
Guardeu a la nevera i el teniu a temperatura ambient una hora abans de consumir.
Blog de cuina de la dolorss