Tronc de Nadal blanc amb ganaché de gerds

La recepta de la blocaire gastronòmica Dolors Mateu

Tronc de Nadal blanc
Tronc de Nadal blanc | Dolors Mateu
Dolors Mateu
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:17h
Per a aquest  Nadal us proposo fer un tronc recobert amb xocolata blanc, per allò d'anar variant i el farciment amb gerds

Ingredients per a 6 persones:

6 ous

100 gr. de sucre

100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)

Una mica de sal

Per al farciment:

500 cc. de nata per muntar

60 gr. de mantega

200 gr. de xocolata blanca

2-3 c / s de pasta de gerds

3 gr. de gelatina

Per a la cobertura:

150 gr. de xocolata blanca

3 c / s de nata per muntar

 
Feu la massa com la del braç de gitano. 

Feu el farciment: bulliu la nata, aboqueu-hi la xocolata blanca trossejada, la mantega i remeneu fins que es desfaci i quedi una crema fina.

Afegiu la pasta de gerds i el full de gelatina prèviament remullada en aigua freda.

Barregeu tot bé, deixeu temperar i poseu dins d'una màniga pastissera. Reserveu a la nevera.

Per a la cobertura: al microones desfeu la xocolata blanca trossejada juntament amb la nata, connecteu a màxima potència a intervals d'un minut, després de mig en mig, remeneu bé fins a formar una crema fina.

Munteu el tronc: esteneu la massa un cop freda, repartiu la crema de gerds sense arribar als extrems de la massa, enrotlleu, compactant amb ajuda del drap o d'una làmina de film.

Li talleu en diagonal un tros del extrem i el poseu sobre del tronc a manera de branca.


Cobriu tot el tronquet tot amb la cobertura, deixeu que es refredi una mica i amb una forquilla simuleu el dibuix de l'escorça.

Guardeu a la nevera i el teniu a temperatura ambient una hora abans de consumir.

 
Blog de cuina de la dolorss