Una quarantena de càrrecs del PDECat aposten per fer fora Reñé de la presidència amb una votació interna

Antoni Balasch, i el cap comarcal de l'Urgell, Joan Eroles, seran els substituts temporals

Antoni Balasch i Joan Eroles
Antoni Balasch i Joan Eroles | ACN
À.LL / Redacció
06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:57h
Prop d'una quarantena de càrrecs electes que formen part del PDECat de la Plana de Lleida, entre ells els set caps comarcals d'aquesta zona, han acordat aquest dijous fer arribar a la direcció nacional del partit una proposta per liderar, de forma temporal i compartida, la formació en aquest territori i, en conseqüència, fer fora Joan Reñé.

Reñé no ha dimitit del càrrec i continua sent el president de la formació, tot i que fa gairebé dos mesos que va renunciar al seu càrrec de la Diputació de Lleida, poc després de ser detingut per la seva suposada implicació amb el cas de corrupció "Boreas". 

Davant d'aquesta situació, que segons han dit ha comportat que hi hagi "un buit de poder", volen que el conseller nacional del PDECat, Antoni Balasch, i el cap comarcal de l'Urgell, Joan Eroles, exerceixin de codirectors. Tot i això, consideren que aquesta és una decisió que ha de rebre el vist-i-plau dels militants del partit i, per aquest motiu, plantegen convocar una assemblea d'associats abans del 15 de desembre.