Cues a l'AP-7 i l'A-2 per les marxes lentes de transportistes

La protesta coincideix amb l'operació sortida d'un pont de quatre dies

Pla general de la marxa lenta de camions per l'AP-7 en sentit Tarragona.
Pla general de la marxa lenta de camions per l'AP-7 en sentit Tarragona. | ACN
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 22:06h
Les marxes lentes que han iniciat els transportistes catalans han provocat cues a les principals autopistes del país. L'operació sortida d'avui dimecres, per als quatre dies del pont de la Puríssima, es preveia complicada i, segons la darrera actualització de Trànsit, es registren 11 quilòmetres de retencions a l'AP-7 direcció a València i cinc quilòmetres de cues a l'A-2 de Lleida a Barcelona.

També hi ha entre dos i tres quilòmetres d'aturades a l'AP-7 a la Jonquera en direcció França per una altra manifestació en territori francès.

Pots consultar aquí el mapa continu de Trànsit, actualitzat en temps real, i les afectacions a totes les vies en el llistat d'actualització permanent.

A la demarcació de Tarragona
 
Un centenar de transportistes de Tarragona, segons la Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT), han fet una marxa lenta per rebutjar les condicions del desviament obligatori de camions per l’autopista després de les restriccions a l’N-340.

Tot i que des del 15 de novembre els camions ja poden accedir als punts de càrrega i descàrrega pels accessos més propers en el sentit de la marxa, el sector recorda que encara cal resoldre diversos temes pendents. Reclamen que la bonificació sigui total i que es plantegin solucions a qüestions com la circulació dels transports especials o colls d’ampolla detectats a la xarxa viària. La marxa lenta ha provocat problemes de circulació a l'N-340, a l'A-7 i, especialment, a l’AP-7, entre Altafulla i Tarragona, en sentit sud, on s'ha format una cua d’uns 11 quilòmetres.Segons el president de la FEAT, Josep Lluís Aymat, el Comitè Nacional del Transport ha plantejat una sèrie de punts per negociar amb Foment, encapçalats per la petició de bonificació total per als camions. En cas que les demandes no siguin ateses, el sector estudiarà fer aturades a partir de la segona quinzena de gener.
 
A Lleida

Una trentena de transportistes lleidatans han dut a terme una marxa lenta per l'Ll-11 i l'A-2 a Lleida per protestar contra la mesura que els obliga a desviar-se per l'AP-2 en no poder circular pel tram de l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc. Els camioners han sortit des de Lleida i s'han dirigit per l'autovia fins a Alpicat, des d'on han retornat a la capital del Segrià. Altres transportistes que no han pogut participar-hi han fet visible el seu malestar reduint la velocitat mentre circulaven per altres vies catalanes. 

Al Baix Penedès, els camions que participen en la protesta han sortit de Bellvei a les quatre i han continuat per l'N-340 en direcció al Vendrell, per continuar per la mateixa carretera fins a l'Arboç abans de tornar al punt d'inici de la protesta

A les Terres de l'Ebre, la protesta s'ha desconvocat a darrera hora. Inicialment, els camioners tenien previst sortir de l'Aldea, anar fins a Alcanar i tornar per l'N-340.