Torra presidirà els actes del «cas Sixena» un any després de l'operatiu policial al Museu de Lleida

Es presentarà el llibre "Operació trasllat" i el vídeo 11D2017, amb imatges fetes des de dins

Treballadors del Museu després d'entregar les obres
Treballadors del Museu després d'entregar les obres | ACN
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:47h
El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà dimarts a Lleida els actes que s'han organitzat per recordar l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida, l'11 de desembre de 2017, per endur-se les 44 obres d'art cap al Monestir de Sixena, executant una ordre judicial provisional.

A les 19h es presentarà a la sala d'exposicions temporals del Museu el llibre 'Operació trasllat. Art de Sixena', de Marga del Campo i fotografies de Jordi V. Pou, editat per Pagès Editors. Seguidament es projectarà el vídeo 11D2017, gravat des de dins per Laia Navarra.

El llibre relata els fets que es van viure la nit de l'11 de desembre de 2017 al Museu de Lleida, quan la Guàrdia Civil hi va entrar de matinada per endur-se les obres. Tant les fotografies com el text intenten explicar l'experiència que van viure les persones que van ser a dins del museu durant les catorze hores que va durar aquesta 'operació trasllat'. Tot i que des de l'Aragó s'ha volgut impedir la publicació d'aquestes imatges, finalment la justícia ha donat llum verda.

Per la seva banda, la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, ha organitzat a la plaça de davant del Museu a partir de les 18h una lectura de poemes, actuacions de l'Orfeó i els Cantaires de Ponent. També es llegirà un manifest.