Crida perquè el rei Baltasar «de veritat» participi a les cavalcades d'arreu del país

Casa nostra, casa vostra impulsa una campanya perquè els ajuntaments acabin amb la pràctica del "blackface" i que siguin persones negres les que facin el paper de rei negre

Imatge d'un rei Baltasar
Imatge d'un rei Baltasar | ND
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:02h

S'acosta Nadal i els reis de l'Orient comencen a preparar-se per portar regals a tots els nens. Casa nostra, casa vostra i altres entitats han impulsat una campanya perquè aquest any, a les cavalcades d'arreu del país, hi vingui el rei Baltasar "de veritat".

Volen denunciar que en moltes cavalcades encara s'utilitza gent blanca pintada de negre per representar el rei negre. "Encara hi ha moltes cavalcades on sentim que se'ns ridiculitza i se'ns discrimina", lamenten.

Aquesta pràctica s'anomena blackface i té un origen colonialista i racista. En el vídeo promocional, diverses veus demanen acabar amb aquesta situació. "No cal pintar ningú. El dia 5 de gener, el rei Baltasar i els seus patges volem i podem venir a la cavalcada", diuen. I és per això que fan una crida a tothom perquè es demani als ajuntaments respectius que aquest any "vingui el rei Baltasar, però el de veritat".