Les jardineres «antiterroristes» de l'Eix Comercial de Lleida, un problema per als Bombers

Els Bombers asseguren que perden temps per atendre emergències | La Paeria assegura que no les retiraran

Imatge de les jardineres
Imatge de les jardineres | Arxiu
03 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:35h
L'Ajuntament de Lleida va decidir instal·lar diverses jardineres a l'Eix Comercial com a mesura "antiterrorista" després dels atemptats de Barcelona, l'agost del 2017. El consistori va actuar amb celeritat per mitigar una alarma social disparada després dels atacs a la Rambla, però aquesta intervenció ha suposat un problema afegit per als serveis d'emergència com ambulàncies i Bombers, que no tenen marge de maniobra per circular.

Les jardineres són un escull més que han de superar aquests treballadors, que sovint tenen dificultats per accedir al centre històric amb la rapidesa que es necessita en una emergència. Davant d'aquesta situació, els Bombers han reclamat a la Paeria que retiri les jardineres i que instal·li pilones retràctils per evitar demores en els serveis.

El cos de Bombers assegura que en alguna ocasió s'han hagut de dedicar més de 15 minuts per desmuntar les jardineres. En el cas del SEM, des de fa un any i mig s'han vist diversos casos en el que les ambulàncies han tingut dificultats per circular. 

En aquest context, la regidora de Seguretat, Sara Mestres, es nega a retirar les jardineres alhora que apunta que cap servei ha quedat sense atendre perquè els Bombers s'han coordinat per atendre les emergències.