Lleida aprova la primera ordenança a Catalunya que regula el paisatge natural

El ple de la Paeria ha tirat endavant la normativa de Paisatge

30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:02h
Mínguez, Larrosa i Rodamilans
Mínguez, Larrosa i Rodamilans | ACN
El Ple municipal de la Paeria ha aprovat aquest divendres l'Ordenança del Paisatge, un document que protegeix "la identitat de la ciutat i garanteix el dret col·lectiu a gaudir d'un entorn agradable i harmònic".

Es tracta de la primera ordenança de tot Catalunya que regula l'ordenació del paisatge natural d'un municipi, ja que engloba tant l'àmbit rural com l'urbà en un mateix reglament. Es creen les Àrees d'Interès Paisatgístic, que tindran una protecció especial que limita les actuacions al seu entorn, tasca que assumirà la nova Comissió Tècnica Municipal del Patrimoni i del Paisatge.

La nova ordenança prohibeix la instal·lació d'antenes en finestres, balcons i façanes d'edificis; estendre la roba a la façana o en llocs visibles des del carrer; veta els aparells d'aire condicionat que sobresurtin a les façanes i que es puguin veure des del carrer; regula la instal·lació de rètols publicitaris, i també prohibeix la publicitat de prostíbuls i de caire sexista a la ciutat.

El nou text entrarà en vigor un mes després de la seva publicació, tot i que s'estableixen períodes transitoris d'entre tres i deu anys perquè els elements ja existents s'adaptin a les noves disposicions.