Unió de Pagesos proposa millorar les condicions dels treballadors i incentius per contractar temporers

L'organització agrària també demana al Govern ajuts per a nous allotjaments, amb vista a la pròxima campanya

Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:37h
Dos treballadors durant la campanya de la fruita
Dos treballadors durant la campanya de la fruita | ACN
Unió de Pagesos ha proposat aquest dimarts al Govern un seguit mesures amb vista a la pròxima campanya agrària com ara la millora en les condicions laborals dels treballadors agraris, incentius a la contractació de temporers i ajuts per a allotjaments.

Així ho ha traslladat el sindicat en la renuncio mantinguda aquest dimarts amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, organitzacions agràries, sindicats de treballadors i alcaldes de diverses poblacions del Segrià. Unió de Pagesos ha valorat positivament que el Govern planifiqui amb antelació la campanya agrària amb les aportacions dels diferents agents que hi intervenen per tal de poder-la gestionar "en les millors condicions possibles".

Unió de Pagesos ha defensat que els treballadors agraris tinguin els mateixos drets als subsidis de desocupació que la resta dels que formen part del règim general, factor que "afavoriria l'interès dels treballadors per a les feines del camp", segons l'organització agrària.

Una altra qüestió proposada pel sindicat amb vista a la pròxima campanya és l'establiment d'un sistema de foment i incentius a la contractació de temporers d'una forma més generalitzada per als que formin part dels grups establerts en els col·lectius i per als que participin en determinats programes. Unió de Pagesos també ha proposat l'obertura d'una línia d'ajut per a nous allotjaments per tal de donar sortida a les necessitats dels treballadors temporers.