Eleccions municipals 2019

ERC es presentarà en coalició amb Avancem i MES a les municipals de Lleida

Els tres partits han signat un protocol d'intencions per confeccionar una candidatura conjunta liderada pel republicà Miquel Pueyo

per Redacció, 28 de novembre de 2018 a les 17:25 |
Representants d'ERC, Avancem i MES, amb Miquel Pueyo | ERC
Esquerra Republicana de Catalunya, Avancem i Moviment d'Esquerres (MES) han presentat aquest dimecres un protocol d'intencions en què les tres formacions es comprometen a confeccionar una candidatura conjunta a la ciutat de Lleida per presentar-se a les eleccions municipals del 2019.

La llista estarà encapçalada pel republicà Miquel Pueyo, i la resta dels candidats –la meitat dels quals seran dones- es consensuaran en una futura assemblea conjunta de militants d'ERC, d'Avancem, de MES i independents de consens. Pueyo ha assegurat que "som i serem l'alternativa del canvi a la Paeria" i s'ha mostrat satisfet de signar un acord amb MES i Avancem, formacions a les quals ha definit de "socialistes per la república".


Miquel Pueyo ha explicat que "a la candidatura s'hi incorporaran persones de perfils, edats i representativitats diferents", amb la voluntat "de construir una força que il·lusioni per liderar l'alternativa republicana a Lleida". El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha destacat que amb la signatura del protocol "es reforça un projecte plural que va començar el 2014 i que al 2019 serà central i referencial a grans ciutats", amb l'ambició "de ser el projecte hegemònic del centre-esquerra i amb capacitat de govern el futur del país".

La secretària d'acció política de MES, Pia Bosch, ha posat l'accent en el projecte de país que el Moviment d'Esquerres comparteix amb ERC. "MES és un moviment de gent de tradició socialista, catalanista i sobiranista totalment compromesos amb el futur de un país socialment just", ha dit.

En el document es recull la voluntat dels tres partits d'emprendre conjuntament un nou repte de futur per aconseguir "una Lleida més justa, més lliure, més culta i més equilibrada". Així, estableix tres objectius principals: "fer de Lleida una ciutat del benestar i la cultura; fer de Lleida la capital que demana la Terra Ferma de Catalunya; i obrir Lleida al Món".

El nom de la candidatura, els símbols que la representin i el programa polític s'acordaran conjuntament en els pròxims mesos. També es durà a terme la signatura d'un conveni on es concretaran els aspectes del futur acord polític per a la Paeria 2019.


Cal recordar que el 2015, ERC i Avancem ja es van presentar junts a les eleccions municipals a la capital del Segrià però, amb vista a les del 2019, també s'incorpora a la coalició MES. A l'acte d'aquest dimecres, també han participat el president de la secció local d'ERC Lleida, Josep Maria Romero; Jordina Freixanet, de MES Lleida, i Susana Roca, d'Avancem Lleida.

 

Participació