La Pobla posposa la consulta sobre el passeig Josep Borrell fins passades les municipals

El reglament de participació ciutadana estableix que no es poden fer consultes d'aquestes característiques sis mesos abans de les eleccions municipals

Una de les pancartes que va aparèixer a l'estiu a la Pobla
Una de les pancartes que va aparèixer a l'estiu a la Pobla | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:58h
La proximitat de les eleccions municipals obliga l’Ajuntament de la Pobla de Segur a posposar fins després dels comicis la consulta que proposarà als veïns de la població a canviar el nom del passeig Josep Borrell (ministre d'Exteriors i fill del municipi) pel de passeig 1 d'Octubre. No obstant això, Marc Baró, membre de l'equip de govern d'Esquerra Republicana, ha confirmat a Pallars Digital que la votació es farà si revaliden la majoria al consistori.

Aquesta setmana Borrell ha protagonitzat una nova polèmica, després de ser multat amb 30.000 euros pel cas Abenoga, tal com expliquem a Pallars Digital. El passeig que porta el nom del dirigent socialista ha generat protestes en els darrers mesos, fins al punt que una de les plaques de la via va desaparèixer.

El passat mes de setembre l'Ajuntament de La Pobla de Segur va aprovar una moció d'ERC per convocar la consulta amb cinc vots favorables d'Esquerra, dos del PDECAT i un en contra, del regidor del PSC. La formació socialista va titllar la proposta d'"oportunista" per augmentar la crispació.