L'Aran reclama que la Constitució espanyola reconegui la seva «singularitat»

La delegada del govern, Teresa Cunillera, assegura que li satisfà que el síndic Carlos Barrera reconegui la vigència i demani que es potenciï "per fer-la millor"

Carlos Barrera, Síndic de l'Aran
Carlos Barrera, Síndic de l'Aran | Arxiu
Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:19h
El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha plantejat aquest dilluns a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el reconeixement de la realitat i singularitat de la Vall d'Aran dins de Catalunya i Espanya davant una possible revisió de la Constitució Espanyola.

El síndic d'Aran ha manifestat que és el gran moment de la Vall d'Aran per buscar l'aliança del Govern català que permeti fer les propostes de reconeixement de la singularitat de la vall, perquè hi ha suficients fonaments de dret per a aquest reconeixement per part de l'Estatut de Catalunya i de la pròpia Llei d'Aran, ha assegurat el Conselh Generau d'Aran en un comunicat.

Per la seva banda, la delegada del govern ha contestat que li satisfà que Barrera reconegui la vigència de la Constitució i demani que es potenciï "per fer-la millor".

"Jo li he dit al síndic que efectivament la Constitució reconeix altres singularitats, jo no sé si aquest és un assumpte constitucional o té altres mecanismes, em quedo amb la satisfacció que el síndic em reconegui la vigència de la Constitució i em demani que la potenciem per fer-la millor", ha declarat.

Cunillera ha dit que quan parla amb representants d'institucions diferents a les quals ella va representar el que més li satisfà és que s'apel·li a la Constitució: "A mi això em fa feliç, em satisfà pensar que aquesta Constitució, després de 40 anys és un referent per a tots, crec fermament en la vigència de la Constitució".

En la trobada, en què han assistit també els alcaldes de la vall, el síndic d'Aran ha explicat que ha informat la delegada del Govern sobre les al·legacions presentades pel Govern de Catalunya, el Conselh Generau d'Aran, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Vielha e Mijaran (Lleida) a l'alternativa presentada pel Ministeri de Foment de reformar la carretera N-230 des de la boca nord del Túnel de Vielha fins a la frontera amb França (en una primera fase des de la boca nord fins a Aubèrt).

Teresa Cunillera ha assenyalat que si es prorroguen els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2018 "serà més difícil" invertir en infraestructures com en la carretera N-230 a Lleida.